Cayetano Rocafort.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Rocafort skadad — tvingades lämna W.O: ”Kändes som en kniv därinne”

ANNONS

Cayetano Rocafort och Jose Gaspar skulle i dag ha spelat sextondelsfinal på APT Padel Tour på Kanarieöarna, Spanien. 
Men det blir ingen match. Anledning är att Rocafort ådragit sig en skada och tvingas till vila.

”Jag har spelat de tre senaste månaderna med mycket smärtor i hälen. Ibland är det bra, ibland är det värre”, skriver Cayetano Rocafort i ett meddelande till PadelDirekt.

I går åkte Cayetano Rocafort ut ur åttondelsfinalen av Madrids Premier Padel-turnering mot Ramiro Moyano/Francisco Gil, 5-7, 0-6. I dag skulle Rocafort och Jose Gaspar ha spelat sextondelsfinal på APT Padel Tour på Kanarieöarna. Men en långvarig hälskada, som blev värre under matchen i går, ställer till det för den  27-årige Sverigeettan.

”I går vid ställningen 4-4, 40-40, hoppade jag för att ta en boll utanför banan och när jag föll till marken kändes det som en kniv därinne. Jag kunde inte springa på ett bra sätt under resten av matchen och jag avslutade med mycket smärta. Fysioterapeuterna och en läkare i Madrid rekommenderade mig ett par dagars vila”, skriver Rocafort.

”Minns inte ens förra gången jag var hemma”

Och så blir det för Rocafort som hoppas vara i bra fysisk form till årets fjärde deltävling på SPT. Den spelas 19-21 augusti på Ultimate Padel i Stockholm.

”Om jag inte känner mig hundra procent kommer jag inte spela. Nu vill jag vara tillbaka i Stockholm i två-tre veckor, återhämta mig, äta bra, och bli redo för SPT.”

Sedan säsongens start har tävlingarna avlöst varandra och Rocafort har fram och tillbaka spelat på hela fyra olika tourer —  SPT, WPT, Premier Padel och APT.

”Jag minns inte ens förra gången jag var hemma. Kalendern i år är galen”.

Han berättar också han kommer få en specialsula till sina skor på grund av sina platta fötter.

”Så många turneringar och resor, det är inte bra för mina hälar”.


 

Den här artikeln handlar om: