Betongplattan under byggnationen.
Foto: Niwa Entrepenad
Nya padelbanor

Byggde stor hall från grunden — månader senare står den tom

ANNONS

Den lilla värmländska orten Sunne skulle ha fått en sprillans ny 2 500 kvadratmeter stor padelanläggning vid årskiftet.
Åtta månader senare är hallbygget färdigställt — men jätteaktören WAP är tveksamma till om det är värt att fylla hallen med banor.

50 minuter norr Karlstad, intill vackra Frykensundet, ligger det 13 000 invånare stora samhället Sunne. Förra året beslutade sig We Are Padel ( WAP) för att bygga ett padelcenter helt från grunden — men minskad efterfrågan uppges vara anledningen till att den åtta banor stora hallen kanske aldrig öppnar.

”Arbetet med anläggningen är sedan en tid tillbaka avslutat och den står klar som fastighet betraktad”, skriver WAP:s vd Christoffer Lilja i ett mejl till Värmlands Folkblad.

Han fortsätter:

”Däremot dröjer det fortfarande med etableringen av padelverksamheten, där vi behöver utvärdera underlaget ytterligare.”

We Are Padel skriver till Värmlands Folkblad bland annat att det i närområdet finns flera padelanläggningar, till exempel i Torsby, Munkfors och Hagfors. Christoffer Lilja vet inte när ett definitivt beslut om hallens vara eller icke vara kommer att fattas, men öppnar för att det kan bli annat än padelverksamhet i den 2 500 kvadratmeter stora lokalen i stället.

”Vi vill vara säkra på att verksamheten möter efterfrågan”, skriver han till VF.

Den här artikeln handlar om: