Notification
Foto: Pixabay

Padel, kosttillskott och kläder

Padel är en mycket populär sport i Spanien och Sydamerika och blir nu alltmer populär i andra delar av världen, till exempel i Europa och USA. 

Att spela padel kan hjälpa dig att komma i form, och det finns många sätt att göra det på. Du kan gå med i en klubb, delta i turneringar eller helt enkelt spela med vänner. Padel är ett utmärkt sätt att få motion, och det kan också vara väldigt roligt. Det finns många fördelar med att spela padel, och det är ett utmärkt sätt att hålla sig i form.

Äta kosttillskott 

När man spelar padel kan det vara till nytta att äta kosttillskott. Kosttillskott kan hjälpa dig att återhämta dig från träningspass och de kan också förbättra din allmänna prestation. Det finns många olika typer av kosttillskott, och du bör tala med en läkare eller kostrådgivare för att ta reda på vilka som är lämpliga för dig. Tillskottsbibeln.se har många tester, tips och jämför kosttillskott. 

Varför behöver vi äta kosttillskott?

Det finns några skäl till varför någon kan behöva ta kosttillskott. Kanske äter du inte mycket grönsaker och behöver därför ta ett C-vitamintillskott. Eller kanske har du svårt att ta upp näringsämnen från maten, så du behöver ta ett vitamin B12-tillskott. Oavsett orsaken är det viktigt att se till att du får i dig alla de näringsämnen som din kropp behöver för att fungera ordentligt. 

Tillskott kan också vara till hjälp för personer som har vissa medicinska tillstånd. Om du till exempel har benskörhet kan din läkare rekommendera att du tar ett kalciumtillskott. Eller om du har anemi kan din läkare rekommendera att du tar ett järntillskott.

Att ta kosttillskott är inte en ersättning för att äta en hälsosam kost. Det bästa sättet att få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver är att äta en mängd olika hälsosamma livsmedel. Kosttillskott kan dock vara ett bra komplement till din kost om du behöver dem.

Träningskläder som passar padel

Om du funderar på att börja spela padel, eller om du redan spelar sporten, är det viktigt att välja rätt kläder. 

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer dina kläder för padel är komfort. Du bör välja kläder som sitter löst och som gör att du kan röra dig fritt. Padel är en mycket aktiv sport och du kommer att springa mycket, så det är viktigt att välja kläder som inte begränsar din rörelseförmåga.

En annan sak att tänka på när du väljer dina paddelkläder är klimatet. Om du spelar i ett varmt klimat är det viktigt att välja lätta, andningsbara tyger som hjälper dig att hålla dig sval. I ett kallt klimat måste du välja varmare tyger som ull eller fleece.