Emma Ek & Daniel Windahl.
Foto: Viktor Andersson.
Svensk Padel

Windahl om flickvännens betydelse: ”Sopar upp efter mitt mentala utspel”

ANNONS

I podcasten ”Mr. Padel” öppnar Sveriges bästa padelspelare Daniel Windahl upp om betydelsen av att alltid kunna ha sin flickvän Emma Ek vid sin sida. 
— Emma kommer med sopkvasten och sopar upp efter mina mentala utspel, säger Daniel Windahl i en intervju med Mr. Padel. 

I det 26:e avsnittet av podcasten ”Mr. Padel” intervjuas Daniel Windahl tillsammans med sin flickvän Emma Ek. De befinner sig i Uppsala där Windahl gnuggat i några dagar med den ena halvan av podd-duon, Andreas Ehrnvall, som agerat tränare. 

När Windahl åker från den ena internationella tävlingen till den andra har han nästan alltid med sig Emma, berättar han.

— För mig är det en väldigt stor trygghet att ha henne med. Både för vår relation, det blir mer kvalité, och sen för mig som arbetare som satsar på min padel. Det är jätteviktigt att ha med Emma — det tillför trygghet och jag kan fokusera på det som jag ska fokusera på, säger Daniel Windahl i Padelpodden Mr. Padel.

— Jag kan vara glad och jag behöver inte känna stressen av att åka hem till exempel. Jag har min trygghet med mig och då blir det både kvalité på mitt jobb och i vår relation. 

 ”Det är väl lite det som blivit min uppgift”

De diskuterar matchen där Windahl och hans partner Cristian Gutierrez utjämnade till 1-1 i set i sextondelsfinalen i Valladolid mot Fernando Belasteguin och Arturo Coello. Matchen avbröts på grund av regn och när den återupptogs vann Bela/Coello med 6-0. Efteråt var besvikelsen stor hos Windahl.

— Det är där Emma kommer med sopkvasten och sopar upp efter mitt mentala utspel, hon samlar ihop mina bitar. I sådana situationer är hon extremt viktig. Hade jag varit där själv hade jag nog grämt mig till och med en vecka framåt men Emma ger mig en lavett och säger att `vi går och gör något annat´. Nu skiter vi i padeln, nu går vi till stranden, nu går vi och gör något helt annat. Den av- och på-knappen är jag dålig på att hantera, säger Windahl. 

Emma Ek fyller i: 

— Det är väl lite det som blivit min uppgift. Att se till att efter matchen så gör vi något roligt. Glöm det här nu, vi kan prata om det i morgon, men glöm det nu för det kommer inte bli bättre nu. Du kommer bara att gräva en grop och sitta där. 

Som en bonus till det mentala stödet är Emma dessutom utbildad fysioterapeut och finns där när Daniel har skador och småskavanker. 

— Hon gillar ju att sätta in de här nålarna i sätet och på triggerpunkter. Det är en bonus i det hela. Och så massagen, om jag behöver det, då har jag hjälpande hand en meter från mig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Mr. Padels podcast där Daniel Windahl och Emma Ek intervjuas här.


ARKIV: Windahl i boll från SPT 1.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: