Paquito Navarro & Rodri Ovide.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Stjärnduo tar över Argentinas landslag efter att Breas pappa sparkats

ANNONS

Fyra dagar efter att Sebastian Mocoroa och Nito Brea sparkats som tränare för det argentinska landslaget meddelar det argentinska padelförbundet, APA, att de har gjort klart med två ersättare. 
Och inte vilka som helst — Rodri Ovide och Gaby Reca. 

För fyra dagar sedan meddelade APA att de sparkar sina två landslagstränare Nito Brea, pappa till storstjärnan Delfi Brea, och Sebastian Mocoroa. Beskedet kom med bara tre månader kvar till VM i Doha som hålls 31 oktober till 5 november.

"Det argentinska padelförbundet är tacksamt för det ovärderliga bidraget från landslagstränarna Sebastian Mocoroa och Nito Brea”, skrev de i ett uttalande.

I går kväll kom beskedet om vilka som ersätter. Två av de allra mest aktade tränarna inom den padeln — Rodri Ovide och Gaby Reca. 

”Gabriel Reca och Rodrigo Ovide är de nya tränarna för det argentinska landslaget i padel. Det argentinska padelförbundet (APA) letade efter denna framgångsrika duo för att ha dem i kommande internationella åtaganden, inklusive VM som hålls i slutet av året i Qatar.

Rodri Ovide tränar till vardags världsettorna på damsidan Gemma Triay och Ale Salazar, samt världens nästa bäst rankade par på herrsidan Martin Di Nenno/Paquito Navarro.

Stjärnans pappa sparkades efter 12 år 

”Stolthet och spänning var det första jag kände efter samtalet jag fick. För det andra är det en stor dröm att få arbeta med Gaby Reca i denna stora utmaning”, skriver Rodri Ovide. 

Både Rodri Ovide och Gaby Reca är för detta spelare där Reca är den mest meriterade av de båda med hela fem VM-titlar. Han tränar till exempel Federico Chingotto/Juan Tello och Tamara Icardo/Delfi Brea. 

Just Nito Brea, pappa till Delfi Brea, var den som sparkades som tränare. Innan dess hade han varit förbundskapten sedan 2012. Efteråt skrev han ett långt inlägg på Instagram där han öppnade upp sig om beskedet: 

”Förra veckan hade jag ett möte där jag informerades om att jag inte längre skulle vara ansvarig för damlandslaget, vilket jag varit i tolv raka år. Jag kände inte ilska, kanske sorg, men det märkliga är att jag inte kände att något togs ifrån mig. Utan snarare en känsla av tacksamhet för alla de år jag haft förmånen att representera mitt land i den sport jag älskar. Jag är och kommer alltid att stå till det argentinska landslagets förfogande”, skriver Nito Brea på Instagram.

Den här artikeln handlar om: