Foto: Svenska Padelförbundet.
Svensk Padel

Padelfans rasar efter att Rankedin infört betalningssytem: ”Ont i padelhjärtat”

ANNONS

Stor kritik har lyfts i Facebook-gruppen Padelfamiljen mot att Rankedin nu infört ett betalningssystem. 
Sidan fungerar som Svenska Padelförbundets organisationssida, där spelare, fans, media, och andra kan följa bland annat tävlingar, spelarranking och statistik.

”Att padelförbundet sedan väljer att lägga en så pass viktig funktion i händerna på en helt utomstående aktör som för övrigt har en helt bedrövlig plattform, är ett stort frågetecken”, skriver spelaren John Larsson (rankad 28) i kommentarsfältet.

I den 19 200 medlemmar stora Facebook-gruppen Padelfamiljen yttrade i går en stor mängd personer sitt missnöje mot att Rankedin, den webbsida som Svenska Padelförbundets använder för att organisera tävlingar, spelares ranking, statistik med mera, infört ett betalningssystem. 

För att klicka in på en spelare och följa dennes utveckling på rankingen, tidigare tävlingar och statistik behöver du nu betala två euro (cirka 20 kronor) i månaden eller tolv euro (cirka 125 kronor) om året. Tidigare var det gratis. 

John Larsson: ”Ett stort frågetecken”

Det går fortfarande att följa tidigare och kommande tävlingar, samt se den totala rankingen gratis. Två olika inlägg i ovan nämnd Facebookgrupp har i skrivande stund över 40 kommentarer, där många är starkt kritiska.

”Otroligt ledsamt att se... Gör ont i padelhjärtat. Alla ser bara dollartecken”, skriver en användare.

”Hela rankedin har varit skräp sedan länge och att nu ta betalt för det är ju ohållbart”, skriverier  en annan.

Elitspelaren John Larsson, som tidigare varit rankad topp tio men som i år missat många tävlingar på grund av skada, är en av de som skriver i kommentarsfältet:

”Rankedin är ju som vilket annat bolag som helst inom padeln, de vill kunna tjäna pengar. Det var nog mer en fråga om när och inte om. Att padelförbundet sedan väljer att lägga en så pass viktig funktion i händerna på en helt utomstående aktör som för övrigt har en helt bedrövlig plattform, är ett stort frågetecken”, skriver han.

PadelDirekt söker Svenska Padelförbundet, Rankedin, samt John Larsson.

Den här artikeln handlar om: