Franco Stupaczuk & Pablo Lima.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Stupazcuk sågar FIP:s VM-val: ”Det är märkligt”

ANNONS

För andra året i rad kommer VM att spelas i Doha, Qatar. 
Kritiken mot spelplats har lyst med sin frånvaro men inte från storstjärnan Franco Stupaczuk.

— Det är konstigt att vi ska spela där för andra året i rad, säger Franco Stupaczuk i en intervju med Padel Magazine.

Beskedet att VM för andra året i rad ska spelas i Doha, Qatar, kom för drygt en och en halv månad sedan. Medialt har ämnet och spelplats kritiserats och debatterats men från världstoppen, som öppet kritiserat till exempel World Padel Tour, har reaktionerna varit få. Varken det faktum att det spelas på samma ort igen eller att det är ett land som systematiskt bryter mot mänskliga fri- och rättigheter har väckt några större reaktioner.

Men i en intervju med Padel Magazine fick den nyblivne WPT-finalisten från Malaga frågan från den internationella padelsajten Padel Magazine. Hur han ser på valet från det internationella padelförbundet, FIP, och om det faktum att det inte blev Valencia, vilket det tidigare spekulerats kring.

”Jobbar på att få en tydlig identitet”

— Det var sagt att VM skulle spelas i Valencia. Sen vet jag inte vad som hände, men det blev Doha igen. För oss hade det varit lättare att åka till Valencia, men nu får vi helt enkelt anpassa oss. Det är märkligt att spela på samma plats två år i rad. Jag hoppas att vi fortfarande, en dag, kan spela i Valencia.

I sin åttonde tävling tillsammans i Malaga nådde ”Stupa” och partner Pablo Lima för tredje gången en final. Paret har visat upp en hög höjd och är trea på årsrankingen efter Juan Lebron och Ale Galan samt Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia.

— Vi jobbar på att få en tydlig identitet. Idén är väl att jag ska vara lite mer offensiv och Pablo lite mer defensiv. Det är våra två styrkor. Vi måste ha en tydlig plan från hela teamet för det är inte lätt att anpassa sig så snabbt. Pablo är en väldigt professionell spelare som har varit på toppen av rankingen länge så han vet hur man behöver träna på den här nivån.

Den här artikeln handlar om: