WPT Malaga
Agustin Tapia firar titeln i Malaga på sin 23e födelsedag.
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

TV: Hipp, hipp hurra Agustin Tapia — firar med andra raka titeln: ”Inte ord”

ANNONS

Agustin Tapia är mannnen för dagen i Malaga, i hela padelvärlden. 
På sin 23:e födelsedag tog han tillsammans med Sanyo Gutierrez sin andra raka World Padel Tour-titel och sin femte för året. 
7-6, 6-4, skrevs finalresultatet till mot Pablo Lima/Franco Stupazcuk.

De flesta firar sin födelsedag med tårta och presenter. Agustín Tapia firar sin 23:e födelsedag som vinnare av Malagas WPT. Efter att publiken sjungit ”cumpleanos feliz” för honom sa han så här i WPT:s sändning:

— Jag har inte ord för detta. Det är fantastiskt att få vinna här igen. Jag känner mig som hemma här och ville verkligen vinna. Vi gjorde en bra match, nu ska vi vila lite och sedan är vi tillbaka i träning och detta paret vill ha mer, säger en rörd Tapia.

Tapias spel var som vanligt på en hög nivå och han visade att han bemästrar det långsamma underlaget minst lika bra som det snabba. Hans raka smash på en ofta lågt stående Lima gav ofta utdelning. Stupazcuk/Lima, som var i sin tredje final tillsammans, gjorde ingen dålig match och hade både setboll i första set, samt breakboll fram till 3-3 i andra set men i slutändan räckte det inte.

Närmar sig Galan/Lebron

Sanyo Gutierrez tog ner sin son Bruno på banan efter matchen och gav honom Tapias racket:

— Jag gav honom racket för Tapia har fortfarande många år kvar i sin karriär, det har inte jag, säger han med en leende på läpparna och fortsätter:

— Tack till alla. Jag har smeknamnet trollkarlen men jag delar inte den bilden. Jag är mer av en strateg och impulsiv spelare. Vi får ut en del av den taktiken här men jag tycker att min partner har mycket mer magi och talang i sig. Att spela med någon som honom, då är det bara för mig att få över bollen. I den här turneringen hittade vi receptet och jag hoppas vi kan fortsätta med det.

Josemaria/Sanchez mästare på damsidan

Titeln, den femte på fem finaler för Tapia/Sanyo, gör att de nu närmar sig ettorna Ale Galan/Juan Lebron på årsrankingen. Titeln ger 1 000 poäng och de har nu 7 900 poäng mot Galans och Lebrons 8740 poäng. 

Tapia/Gutierrez har visat upp en makalös jämnhet i år. De har varit i minst semifinal i tolv av tolv WPT-turneringar i år och vunnit dem fem av fem finaler som de varit i. 

På damsidan lyckades Paula Josemaria/Ari Sanchez besegra suveränerna Gemma Triay/Ale Salzar och ta sin fjärde titel för året. Resultatet skrevs till 6-3, 6-3.


TV

Den här artikeln handlar om: