WPT Malaga
Miguel Benitez lyrisk efter segern över Ale Galan och Juan Lebron.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Sensationell skräll på WPT — Galan/Lebron utslagna av 75-rankad kvalspelare

ANNONS

En extatisk publik fick i går kväll bevittna årets förmodligen största skräll på World Padel Tour i Malaga.
Efter en tresetare fick till sist de suveräna världsettorna Juan Lebron och Ale Galan ge sig mot Gonzalo Rubio och Miguel Benitez.

Efter 3-6, 6-1, 7-6 föll Gonzalo Rubio och Miguel Benitez ner på mage respektive rygg och tog emot den kokande publikens applåder. Avslutningen hade varit raffinerade. Galan/Lebron hade precis räddat tre matchbollar fram till 6-6 i avgörande tiebreak men Rubio/Benitez skaffade sig ytterligare en och det blev till slut Benitez som fick chansen att smasha och gjorde det. Galan var nära att hinna upp smashen men missade precis — superskrällen var ett faktum.

Rubio och Benitez var helt uppslukade efter segern och firade som att de vunnit hela turneringen. För Benitez var det första gången som han spelade på en Centercourt på WPT. Han är rankad 75 i världen, platsen efter Daniel Windahl. 

— Jag tror att detta är en av de mest lyckliga dagarna i hela mitt liv. I går lyckades jag nå åttondelsfinal för första gången i mitt liv med mina föräldrar på läktarna. Det är många personer jag vill dedikera denna segern till, jag bara älskar er, säger en märkbart rörd Miguel Benitez till WPT:s egen kanal.

”Funnits jobbiga dagar”

Svenskbekantingen Gonzalo Rubio, som spelade på Euro Finans Invitiational-touren i fjol, är ofta lugn i sitt sätt men i intervjun efteråt brast det även för honom. Ingen av de ville sluta prata under intervjun.

— Först vill jag bara berömma Ale och Juan som är exeptionella spelare. Tack till vår coach Manuel. I dag är en enkel dag, en lycklig dag, men han har funnits hos oss de jobbiga dagarna också. Jag tittade på min pappa på matchbollen och han gav mig styrkan att fortsätta. Tack till min partner, det var första gången som han spelade på en centercourt, inte dåligt, säger Gonzalo Rubio.

Galan/Lebron föll framförallt på sina egna misstag. De begick 28 oprovocerade misstag jämfört med 19 hos Benitez/Rubio. Att finalen från Premier Padels turnering från i söndags fortfarande satt i mentalt vore ingen vild gissning. 

I kvartsfinalen ställs överraskningsparet mot Momo Gonzalez/Alex Ruiz. 


Arkiv: Rubio briljerar på Euro Finans. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: