Uri Botello.
Foto: WPT
World Padel Tour

Tidigare topp tio-spelaren avslutar karriären: ”Vill inte släpa mig runt”

ANNONS

Den 33-årige spanjoren Uri Botello har i dag meddelat att han slutar som professionell padelspelare. 
”Med de skador som jag har kämpat med det senaste ett och ett halvt året har jag tvingats påskynda det här beslutet”, skriver han i ett långt uttalande.

Botello spelade professionellt i över 15 år och var under en kort period topp tio på världsrankingen. Hans meritlista omfattar bland annat ett VM-silver 2018 och EM-guld 2019 och 2021 med det spanska landslaget, samt två WPT Challenger-titlar och att han nådde tre WPT Open-finaler.

Efter år av fysiska problem och upprepade skador har forehandspelaren beslutat att ta farväl som elitidrottare. När Uri Botello offentliggjorde sin pension på Instagram på fredagskvällen öppnade han upp för en tränarkarriär.

Uri Botellos avskedsbrev från padeln

"Sedan 2003, när jag för första gången såg en professionell turnering i Melilla, har jag vetat att min dröm var att bli en professionell padelspelare som Juan Martín Diaz, Belasteguín, Cristian Gutiérrez, Gaby Reca, Seba Nerone, Maxi Grabiel, Mati Diaz... och en lång rad spelare som för mig har varit, är och kommer att bli legender inom denna sport. Spelare som jag såg upp till och som jag fortfarande ser upp till i dag.

När jag lämnade mitt hem och landade i Madrid 2006 visste jag att jag måste ge allt om jag ville nå den nivån. I dag, nästan 16 år senare, kan jag säga att jag uppnådde mitt mål. Med mycket hårt arbete, lidande, smärta och många glädjeämnen lyckades jag vara bland de bästa paren i världen och till och med bland de tio bästa i världen (även om det bara var några veckor, hahaha).

I dag är det dags att avsluta denna etapp. Efter mycket övervägande har jag beslutat att avsluta min karriär som professionell padelspelare. Jag har alltid sagt att jag inte ville släpa mig runt på banan och visa upp en dålig image och att när jag inte kände mig tävlingsinriktad skulle jag ta ett steg tillbaka. Att vara med i en konkurrenskraftig och krävande tour som World Padel Tour tvingar en att pressa sig själv till det yttersta. På grund av den här höga nivån och de skador som jag har kämpat med det senaste ett och ett halvt året har jag tvingats påskynda det här beslutet.

Jag vill tacka alla mina lagkamrater som har stått ut med mig, både vid min sida och framför mig. Att jag har haft turen att nå en så hög nivå har det utan tvekan varit tack vare vad ni har krävt av mig. Jag får inte glömma alla tränare och yrkesmän som jag har stått nära: Christian, Jorge, Juanjo, Mariano, Marcos Gómez Laborda, Pepelu, Charly Rivera, Alex Roca, Aitor, Jaime, Cristina Lorenzo, Óscar Lorenzo, Fidalpy, Blanca Bernal, Silvia och hela Mobility-familjen, Dr Manuel Leyes och hans team... Jag hoppas att jag inte har glömt någon av dem. Utan tvekan har jag varit privilegierad. Och Raul Arias är naturligtvis mer än en tränare, en utbildare, en mentor och en vän. Han visste alltid hur han skulle få mig på rätt spår. När det gick bra fanns han där, men framför allt när det gick dåligt var han alltid på min sida och hejade alltid på mig.

Tack till min familj och naturligtvis börjar jag med mina föräldrar. En miljard tack för ert ekonomiska stöd för att betala min tidiga idrotts- och akademiska karriär och för att ni alltid har funnits där för mig. Min bror och mina kusiner är de som alltid stöttar mig med sina meddelanden när jag förlorar eller vinner. Och slutligen den viktigaste personen som livet, och även den här sporten, har satt i min väg, min fru. Vi har haft så bra tider som just vid en så dålig tidpunkt gav du mig det vi aldrig hade kunnat föreställa oss, en son. Du har alltid funnits där, vid sidan om, i tystnad och för att stå ut med mitt dåliga humör när jag känner mig frustrerad för att saker och ting inte fungerar. Du har alltid kommit med ett leende eller en kram när jag behövde det som mest. Jag hoppas att jag kan ge dig tillbaka en liten del av allt du har stöttat mig genom åren. Jag hoppas att så mycket lidande för att stå ut med mig har varit värt det.

Tack till mina sponsorer. Utan tvekan en viktig del av varje idrottare. Tack för att ni alltid har funnits där: Bullpadel, Padel Nuestro, Kia, Kia Takai Motor, Melilla Sport Capitan, WPA...

Tack, World Padel Tour, för att ni har fått padel att växa så mycket. Ingen hade för tio år sedan kunnat föreställa sig var vi skulle vara nu. Det är delvis tack vare er.

Om jag ska vara ärlig är jag inte alls ledsen. Jag är väldigt stolt över min karriär och de resultat jag har uppnått. Jag har skaffat mig en bakgrund och kunskap som jag aldrig hade kunnat föreställa mig.

Som jag sa tidigare börjar jag ett nytt skede i livet. Naturligtvis är jag kopplad till padel. Ett där jag hoppas kunna fortsätta att bidra med min del till denna sport som har gett mig så mycket. Jag hoppas kunna fortsätta att utbilda mig till tränare och fortsätta att lära mig om denna vackra sport.

Tack så mycket till er alla, och... GO PADEL! "

Den här artikeln handlar om: