Svensk Padel

Simon Vasquez skadad — missar flera tävlingar: ”Tufft”

ANNONS

Det blev flopp för Simon Vasquez på Premier Padel Paris i söndags.
I dag fick vi kanske förklaringen till det — en skada han dragits med gör att han nu väljer att pausa padeln helt i minst fem veckor.

— Det har inte varit någon allvarlig skada men jag har inte riktigt tävlat 100 procent på ett tag. Jag har haft lite problem och bekymmer med höften, säger 29-åringen i podden Padel med proffset och jag.

Sverigetvåan berättar att han började få ont vid Monacos APT i april, då det ”högg till i höften”. Han beskriver beslutet att ta ställa in sin medverkan i tävlingar de närmaste veckorna som tufft, då han missar Malaga WPT, Fiskebäckskil Invitational och Premier Padel Madrid. 

— Du vet den känslan när man får ryggskott, då det liksom hugger till och du tappar all styrka och du kan inte röra dig. Den känslan får jag i höften ibland och jag tappar all styrka i vänsterbenet, säger Simon Vasquez.

Det innebär att han får en lång paus från turneringar, en avbrott på minst fem veckor. Han skyller dock inte hela sin svaga insats på Premier Padel i Frankrike i söndags på skadan — skåningens förberedelser var inte de bästa denna gång.

— Jag hade anordnat en liten svensexa för Joel i Barcelona dagarna innan. Det påverkade självklart min uppladdning för tävlingen. Det blev färre timmar sömn men jag krökade inte så mycket. Du vet, det blir mentalt ofokus på det jag skulle göra denna dag, säger han i podcasten.

 

Den här artikeln handlar om: