Linnea Björk.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Ny Sverigeranking: Björk har lyft nästan 400 placeringar — här är hennes mål

ANNONS

Hon har fått välförtjänt uppmärksamhet för sin framfart på den svenska padelscenen senaste månaderna och nu visar det sig tydligt även i rankinglistorna att Linnea Björk är årets stjärnskott så här långt.

Den 24-åriga Every Padel-spelaren har gått från 405:a till 23:a på Sverigerankingen. SM i Linköping är den senaste i raden av starka tävlingar från västeråsaren Linnea Björk som fortsätter ta padel-Sverige med storm.

Semifinalplatsen i par med en annan lovande spelare, Smilla Lundgren, gör att Björk klättrar upp till 23:e plats på Svenska Padelförbundets ranking. I februari var hon rankad 405 och hon är lite kluven till om hon faktiskt är överraskad över sin raketliknande rankingkurva.

”Både ja och nej, jag hade en känsla att om jag skulle börja lägga ner tiden och träna och tävla seriöst att det skulle kunna gå bra, men trodde kanske inte att det skulle gå såhär fort”, skriver Linnea Björk i ett sms till PadelDirekt.

Har du satt upp något resultatmål för 2022?
”Mitt mål just nu är att bli topp 10 i Sverige, vilket såklart känns utmanande men inte helt omöjligt att kunna bli inom 2022. Jag förstår ju att det kommer bli svårare att ta stora kliv på rankingen nu än vad det varit tidigare.”

Lästips: expertens krönika om Björk.

Windahl lyfter efter guldet

Även SM-partner Smilla Lundgren har fått ett efterlängtat lyft efter att ha varit utanför topp 20 sedan sin allvarliga knäskada för ett par år sedan. Lundgren är nu uppe på 15:e plats.

I Sverigetoppen så tar Sofia Arvidsson, som tog SM-guld med Baharak Soleymani, flera placeringar och är ny Sverigefyra — precis framför kvartetten Billie Gajic, Åsa Eriksson Krueger, Ida Jarlskog och Ajla Behram.

På herrsidan flyttar som väntat stekheta Daniel Windahl upp flera hack efter SM-guldet med Simon Vasquez. Windahl har som bekant inte tävlat särskilt mycket på svensk mark senaste året och därför hamnat utanför topp tio — men nu är han ”tillbaka” uppe på plats åtta. 

Se både dam- och herr-ranking här.

Den här artikeln handlar om: