Foto: Premier Padel
Premier Padel

Världstouren skriver nytt avtal med tv-jätte: ”Stor supporter av nya sporter”

ANNONS

På söndag drar Premier Padel Paris Major i gång sitt kval och nu står det klart att tv-bolagsjätten CANAL+ har köpt rättigheterna att sända Premier Padel i Frankrike och även i många andra nationer.

Parterna har kommit överens om ett fyra år långt avtal och CANAL+ inleder sin Premier Padel-bevakning med Paris Premier Padel Major i juli, som äger rum på ikoniska tennisarenan Roland-Garros. Turneringen inleds den 11 juli och avslutas den 17 juli.

— CANAL+ har alltid varit en stor supporter av nya sporter. Att erbjuda Premier Padel till alla våra abonnenter världen över är ett perfekt exempel på detta, säger CANAL+:s sportchef Thomas Senecal.

På onsdagen meddelade Premier Padel ytterligare sändningsnyheter: Television Española (TVE) — det ledande spanska public service-bolaget — har skrivit avtal med Premier Padel som sträcker sig över debutsäsongen 2022.

Organisationerna som står bakom Premier Padel — som såg ljuset i slutet av februari 2022 — är Internationella Padelförbundet (FIP), Qatar Sports Investments (QSI) och spelarfacket Professional Padel Association (PPA) .

Här är alla annonserade tävlingar i år

Italiens Premier Padel Major i maj sändes i 167 territorier, skriver organisationen i ett pressmeddelande. En turnering som därmed hade den största räckvidden någonsin för ett padelevenemang.

— Vi är mycket glada över att kunna lägga till CANAL+ i vår portfölj. Mottagandet av Premier Padel har varit hisnande och vi ser fram emot att padelfans på plats och fans som tittar på från hela världen ska njuta av den kommande Paris Premier Padel Major på Stade Roland-Garros. En av de mest historiska arenorna i världen kommer att välkomna den snabbast växande sporten i världen, det är något man inte får missa, säger FIP-presidenten Luigi Carraro.

Nya världstouren Premier Padel arrangerar minst tio turneringar 2022, varav sex stycken annonserats:

  • Mars: Qatar Major
  • Maj: Italy Major
  • Juli: Paris Major
  • Augusti: Madrid P1
  • Augusti: Argentina P1
  • November/december: Mexico Major
Den här artikeln handlar om: