Simon Vasquez / Jesper Hussfelt.
Foto: WPT/Bildbyrån
Svensk Padel

Simon Vasquez och Patric Persson till attack mot padelpoddaren: ”Håll käften”

ANNONS

Simon Vasquez skräder inte med orden i sin podd efter att Jesper Hussfelt ställt sig frågan om helsingborgaren ska överväga att spela fler APT-turneringar.
— Håll käften vill jag bara säga, vem är du? säger Vasquez i podden Padel med proffset och jag.

Nyligen diskuterades svenskarnas prestationer på World Padel Tour i padelpodden Mr. Padel. Då funderade podd-duon Jesper Hussfelt och Andreas Ehrnvall på hur Simon Vasquez ska hitta självförtroendet som kan ta honom hela vägen genom WPT-kvalet till en huvudturnering.

— Hur länge orkar Simon kuska runt på kvalen till World Padel Tour? Han fyller 30 i december och har krigat på i några år utan att få den där framgången. Det var ju så otroligt nära i den första tävlingen då han var en enda match från att ta sig in i huvudturneringen. Slog ut båda bröderna Diaz med sin franska partner, säger Jesper Hussfelt i podden Mr. Padel.

Kompanjonen Andreas Ehrnvall säger sig ha förståelse för tankegångarna men påpekar bland annat att spelarna behöver välja bort vissa tävlingar eftersom schemat är så tajt.

— Det är tufft, jättetufft, men det är det här valet man måste göra. Men jag vet från tennisen att det är SÅ viktigt att vinna för det skapar ett självförtroende, säger Ehrnvall.

Hussfelt igen:

— Tror du att det kan vara läge för en sån som Simon och andra att kanske titta mot APT, bara för att få vinna matcher? Känna att man får ett flow på ett annat sätt. Man möter ändå bra motståndare på APT vecka efter vecka och kan bygga ett självförtroende och eget spel.

— Jag tror inte det är någon dum tanke, men det är förbaskat mycket tävlingar, svarar Ehrnvall.

Vasquez: ”Blev lite chockad”

Simon Vasquez har totalt spelat 18 matcher i World Padel Tours Pre Previa (förkval) och Previa (kval) i år och vunnit åtta. I den första turneringen 2022, i slutet av mars, nådde han och Johan Bergeron kvalfinal men sedan dess har han inte lyckats lika bra.

När 29-åringen själv satte sig ner för att spela in podden ”Padel med proffset och jag” tillsammans med parhästen Patric Persson så hade han precis lyssnat på Hussfelts podd-prat.

— Jag satt och lyssnade på en podd och blev lite chockad. Det som stör mig är alla nissar som tycker och tänker, självutnämnda experter, som läser lite på padelsajter…det var lite komiskt, för ett par år sen spelade man bara i Sverige och det var nåt år som jag och Caye vann alla tävlingar hela året. Det gick som en dans på rosor och folk sa att man borde mäta sig på WPT, inleder Vasquez och fortsätter:

— För två år sen vann vi inte en match i Pre Previa. Nu fick man höra ”Simon kanske borde nån annan tour, typ APT för att få lite confidence”. Vem är du egentligen att säga det? Du har inte en aning. Jag har inte sett dig på en enda WPT-tävling, det kan hända att du varit på nån. 

Patric Persson surnar till och använder några hårda ord när han tar sin poddpartner i försvar.

— Ett: det handlar om okunskap, två: det är enorm avundsjuka, du lever ju alla medel-plussares dröm, säger Persson bland annat.

Lyssna på hela resonemanget i ”Padel med proffset och jag” avsnitt 75 samt på ”Mr. Padel” avsnitt 15.

Den här artikeln handlar om: