Anton Andersson och Johan Brunström.
Foto: SVT
Padel-SM

Chocken: Rocafort/Knutsson blev krossade i SM-semifinalen

ANNONS

Seger för Andersson/Brunström var en riktig högoddsare mot spanska Sverigeettan Caye Rocafort/Calle Knutsson.
Men det tog inte en timme innan skrällen var ett faktum — rutinerade Anton och ”Bruno” vann med förkrossande 6–3, 6–0 och är klara för SM-final.

Precis som i damernas semifinaler är det devisen “gammal är äldst” som gäller på Svenska Mästerskapen i Linköping i dag. Medelåldern i både dam- och herrfinal kommer att bli hög — med en semi kvar så återstår det att se om det kanske blir de mest åldersrika SM-finalerna någonsin.

Visst, första set var hyfsat spännande men i andra så rasade nykomponerade paret Cayetano Rocafort/Calle Knutsson ihop helt mot Anton Andersson/Johan Brunström.

— Vi sprang iväg med det och tog vara på chanserna när vi fick medvind, säger Johan Brunström i SVT Play-sändningen.

När Caye tog sig för pannan efter att Knutsson dragit en volley i nät från nära håll till 0–4 så såg man ut som ett slaget lag. Och det visade sig stämma — resten blev en smärtfri transporträcka rakt in i finalen för ”Bruno” och Andersson.

— Vi har spelat SM-final två år i rad och förlorat så nu siktar vi på att det ska bli tredje gången gillt. Jag tror att vi kommer ha koll på nerverna så det är bara in och kriga tills sista bollen, säger Anton Andersson till SVT.

Om en timme, 16.00, drar semifinal 2 i gång och där ställs Simon Vasquez/Daniel Windahl mot Viktor Stjern/Pierre Bonfre.

Den här artikeln handlar om: