World Padel Tour

Galans tokhyllning efter finalen: ”Kommer att få spela så många finaler han vill”

ANNONS

Arturo Coello tog sig hela vägen till final hemma i Valladolid — men i turneringens sista match räckte inte han och Fernando Belasteguin till.
Ale Galan och Juan Lebron tog sin femte WPT-titel och andra Master för säsongen via seger i raka set.

43-årige ikonen ”Bela” gjorde sin 279:e final i karriären, samtidigt som hans 20-årige partner Arturo Coello klev in i sin andra final, denna gången på hemmaplan.

Det skulle bli en riktigt tajt tillställning men som så många gånger de senaste åren var det Ale Galan och Juan Lebron som till slut fick jubla efter setsiffrorna 6–4, 7–6.

Genom att dra nytta av det momentum de fått efter att ha vunnit första set lyckades världsettorna Galan/Lebron bryta motståndarnas serve i början av andra set. Men Coello och Belasteguin reagerade genom att bryta i det sjunde gamet för att utjämna och ta setet till tiebreak. Där visade världsettorna upp all sin skicklighet och stod som segrare efter en och en halv timmes spel.

"Jag vill passa på att hylla Arturo och Bela. Arturo kommer att få spela så många finaler han vill, han är en otrolig spelare. Och finalerna i Belas karriär är otaliga, jag vill ge dem mina gratulationer”, säger Ale Galan efter matchen.

Tillsammans med Juan Lebron vann han sin andra Master på World Padel Tour denna månad, efter att ha blivit mästare även i Marbella.

WPT-cirkusen fortsätter i den spanska hettan juli med Valencia Open (spelas dock inomhus), som äger rum 2–10 juli.