Daniel Windahl och Cristian Gutierrez.
Foto: WPT
World Padel Tour

Windahl/Gutierrez rasade ihop i tredje set — nollades

ANNONS

Först försening med tre timmar på grund av regn.
Sedan halkade Daniel Windahl till under första set och såg uppenbart hindrad ut i sitt fotarbete.
När Windahl och Cristian Gutierrez sedan dominerade andra set kom regnet och matchen sköts upp till torsdagseftermiddagen — där Fernando Belasteguin och Arturo Coello vann med 6–4, 2–6, 6–0.

Trots drömstart med break direkt och en 4–2-ledning för Windahl/Gutierrez mot Fernando Belasteguin/Arturo Coello så förlorade underdog-duon första set med 4–6.

Det är allra första gången en svensk herrspelare kvalat sig fram till huvudturneringen. Matchen är alltså en av de största som spelats i svensk padelhistoria.

Även i andra set inledde Daniel Windahl och ”Sanyito” Gutierrez strålande och fick ett break direkt. Man höll även efterföljande servegame till 2–0 — precis som i första set. Möjligtvis har svensken skakat av sig den känningen han ådrog sig när han halkade mitt under första set. Han uttryckte själv smärtorna under en av pauserna, vilket snappades upp av WPT:s bänkmickar.

— Och vi har 3–0 trots att han stundtals haltar runt på banan, säger Viaplays kommentator Viktor Andersson efter att den svensk-argentinska slagit till med ett dubbelbreak i andra set.

”Det är overkligt”

Windahl och Gutierrez fortsatte att spela imponerande padel samtidigt som Bela och Coella gav bort en hel del poäng i andra set — och vann andra set med 6-2.

— Det är overkligt att vi står här med 5–2 i set, säger expertkommentaror Dob Engström.

Matchen avbröts tyvärr på grund av regn mitt i momentumet och återupptogs 13.00 på torsdagen. Windahl/Gutierrez tog snabbt hem andra set — men sedan kom raset.

Windahl satte en volley nät vid en golden point vilket innebar break direkt för Bela/Coello. Sedan gick det väldigt fort — det blev en helt annan tillställning jämfört med det vi fick se i i natt. Både Windahl och Gutierrez bjöd på frekventa unforced errors samtidigt som motståndarna slipade bort många av de enkla misstagen de gjorde i natt.

— De spelade mycket bättre än oss i andra set i går, men i dag lyckades vi få ihop vårt spel bättre, säger Fernando Belasteguin i WPT-sändningen.

Det svensk-argentinska paret var förvisso nära att ta flera game men de gyllene poängen togs hem av den 43-årige legendaren Bela och hans 20-årige lärjunge Coello. Den sistnämndes kanske viktigaste turnering för året.

— Det är min hemmaplan och det är en otrolig möjlighet för mig att spela här och det är så roligt, jag hoppas kunna spela vidare hela helgen inför min hemstad, säger Coello efter matchen.

För er som missade dagens avslutande set finns slutet att se på Viaplay. 

 

Den här artikeln handlar om: