Ungdomar som drillats av tränare.
Foto: Every Padel
Svensk Padel

Här startar Every Padel Nationellt Idrottsgymnasium: ”Ren glädje”

ANNONS

Just nu finns det bara två NIU-gymnasium i Sverige som erbjuder padel.
Nästa år startar landets tredje Nationella Idrottsgymnasium — den högsta nivån för elitsatsande ungdomar — i Uppsala.

Det är ett samarbete mellan Every Padel och Celsiusskolan i Uppsala som gör att skolan för möjlighet att erbjuda Nationellt Idrottsgymnasium (NIU) från och med hösten 2023. 

I Uppsala var man dock tidiga med att erbjuda padel på skoltid — Every Padel och Celsiusskolan har de senaste fyra åren bedrivit LIU -padel (lokalt idrottsgymnasium) och har idag 40 elever — en siffra som under hösten 2022 kommer att växa till nästan 60.

— Det har varit en ren glädje att få starta och följa denna utveckling och äntligen se den yngre generationen ta plats på padelbanorna, säger Every Padels Malin Anderson till PadelDirekt.

I dagsläget finns NIU för padel enbart (åtminstone vad som kommit till vår kännedom) i Danderyd utanför Stockholm och i Båstad.

15 september öppnar ansökan till NIU inriktning padel på Celsiusskolan i Uppsala — mer information kring upplägg och ansökan finns här

UPPDATERING: Växjö Fria drar i gång NIU-padel redan i höst och även Bromma gymnasium (strax utanför Stockholm) startar NIU för padel hösten 2023 i samarbete med Padel United och Padel Royale. 

 

Den här artikeln handlar om: