Pablo Lima och Franco Stupaczuk.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Parets första titel — efter helt galen matchboll: ”Gjort det omöjliga”

ANNONS

Efter en makalös turnering och en makalös matchboll är det till sist Pablo Lima och Franco Stupazcuk som blir första herrpar att vinna en WPT-tävling på fransk mark.
Via 7-6, 6-4 fick Stupa/Lima revansch på Ale Galan och Juan Lebron efter den försmädliga finalförlusten i Bryssel.

Publiken i Toulouse trodde inte sina ögon. Kommentatorerna trodde inte sina ögon och allra minst Franco Stupaczuk trodde nog sina ögon när hans knack vid nät räddades upp av Ale Galan på matchbollen på WPT Toulouse. På ett sanslöst snabbt sätt räddade Galan upp sitt smashmisstag, men poängen fortsatte och Galan fick smashläge igen, Galan smashade igen, och på andra försöket tryckte Franco Stupaczuk bollen hårt i mattan så att den studsade ut från buren. Det betydde 6-4 i andra set i finalen mot Galan/Lebron och förkunnade ett av årets mest oväntade titelpar på World Padel Tour.

Se matchbollen i spelaren ovan.

— Jag är helt skakig, Limas reaktion säger allt. Jag tror att han själv trodde att hans tid var över men han och Stupa har gjort det omöjliga. Matchbollen är något av det häftigaste jag sett, säger Viaplays expert Anna Åkerberg i sändning.

”Så otroligt svårt att vinna”

Titeln var Pablo Limas 50:e på WPT — något som bara Fernando Belasteguin också lyckats med. Lima har räknats ut av många men den 36-årige brassen studsade av glädje efter segern. 

— Varje gång jag vinner en turnering så tänker jag att det inte är sant, för det är så otroligt svårt att vinna. Varje gång du vinner måste vara väldigt glad, väldigt tacksam och den här gången var det otroligt, säger Lima. 

Titeln var Stupas och Limas första tillsammans och de fick revansch för finalförlusten mot Lebron/Galan i Bryssel där Stupas säkerhetssnöre brast tre gånger.

Damfinalen vann Gemma Triay/Ale Salazar över Paula Josemaria/Ari Sanchez, också det via 7-6, 6-4 och fick därmed revansch efter finalförlusten i Wien.


Den här artikeln handlar om: