Padel United Norrköping.
Foto: Padel United
Svensk Padel

Jätteanläggning bommar igen: ”För många hallar”

ANNONS

För några dagar sedan gick en padelanläggning i Orsa i konkurs.
Nu står det klart även att jätteanläggningen Padel United Jönköping bommar igen.

Det går inte längre att förneka att det i en rad sammanhang felanvända ordet ”padeldöden” faktiskt känns allt mer relevant när nyheterna om nedlagda padelcenter duggar allt tätare.

Näst på tur är Padel United Jönköping, en hall med elva dubbelbanor och fyra singelbanor som bara överlevde i ett halvår efter att ha öppnat i januari 2022.

På torsdagen skrev Padel United bland annat detta i sociala medier:

”Det är flera aktörer, precis som vi, som älskar sporten och som vill vara med att bidra till dess tillväxt. Vi har väldigt snabbt fått många fina padelhallar i Sverige, vilket möjliggör sportens framfart. På vissa orter har vi dock fått lite för många hallar, vilket har resulterat i att spelandet har spridits ut och bidragit till lägre beläggning i dessa hallar. Det gynnar varken verksamheten eller bidrar till den bästa spelupplevelsen för våra kunder. För oss är våra kunder det viktigaste vi har och vi vill att spelupplevelsen hos oss ska vara den absolut bästa”, skriver Padel United Norrköping på både Facebook och Instagram.

I mars kunde PadelDirekt avslöja att Padel United köper upp PDL:s anläggningar, vilket har lett till att jätteaktören har padelhallar som konkurrerar med varandra på i princip samma geografiska plats.

”Vi kommer i och med detta att avveckla Padel United Jönköping och erbjuda samma verksamhet och mer där till i en av våra finaste anläggningar bara 10 minuters bilresa därifrån, PDL Axelent Arena. Padel United Jönköping är stängt från och med fredag den 17/6”, skriver man.

Se hela Instagraminlägget nedan.

Den här artikeln handlar om: