Jose Gaspar.
Foto: Bildbyrån.
Swedish Padel Tour

Spanska SPT-stjärnan tar jättekliv på svenska rankingen

ANNONS

Spanjoren Jose Gaspar tar ett jättekliv på den Svenska Padelförbundets ranking.
Från nummer tio hela vägen upp till tredjeplatsen. 
24-åringen parkerar strax bakom Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Den svenska rankingen haruppdaterats efter den senaste SPT-turneringen och topp tre ser nu annorlunda ut. Viktor Stjern, som något överraskande tog sig till semifinal tillsammans med Oskar Govik på SPT 3 i Boris, petas ner till en fjärdeplats. 

Efter ett jättehopp på sju platser klämmer sig i stället Jose Gaspar in mellan honom och Simon Vasquez.

”Det känns riktigt bra. Det är en väldigt bra position på rankingen och jag är väldigt nöjd över att jag lyckats med det. Jag kommer att försöka behålla den positionen under året och även att avancera på den”, skriver Jose Gaspar till PadelDirekt.

Gaspar har spelat tillsammans med Cayetano Rocafort på SPT under våren. Tillsammans har spanjorerna blivit paret att slå. Eller vad sägs som denna resultatraden under årets tre SPT-tävlingar:

SPT 1 Jönköping: 1:a

SPT 2 Göteborg: 2:a

SPT 3 Borås: 1:a

Men något SM blir det inte för Gaspar, även fast han precis som Rocafort, varit stadigvarande bosatt i Sverige i över ett år. På SM kommer i stället Rocafort att spela med Calle Knutsson och det är även oklart om Caye kommer att spelar fler SPT-turneringar i år.

NK-tränaren Jose Gaspar hoppas på att spela SM 2023 i stället.

”Ärligt talat vet jag inte vad reglerna är för tillfället. Jag tror inte jag får spela men kanske har jag möjligheten att spela nästa år”, fortsätter Gaspar.


ARKIV: Gaspar räddar liggandes.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: