Sanyo Gutierrez, Agustin Tapia / Ari Sanchez.
Foto: WPT
World Padel Tour

Sanchez/Josemaria vände WPT-finalen till seger

ANNONS

Ari Sanchez och Paula Josemaria tog andra raka WPT-titeln.
På herrsidan så var det Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia som drog längsta strået i en rysare mot Juan Lebron och Ale Galan när WPT-cirkusen gjorde ett stopp i Wien.

En märklig final får slutresultatet 6–1, 0-6, 7–6 efter att Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia lyckats komma tillbaka från ett 3–5-underläge i avgörande set.

— De räddar tre matchbollar emot sig i egen serve i tredje set och visar en otrolig mental styrka, säger Viaplay-kommentatorn Viktor Andersson (till vardags PadelDirekt-reporter).

Gutierrez och Tapia förstärker sin status som det dominanta laget i World Padel Tour-tävlingar utanför Spanien. De vann i Malmö i höstas, i Danmark i våras och nu alltså i Wien, Österrike.

— De spelar första set helt felfritt och vinner 6–1. Andra set går helt åt andra hållet och sen får vi se ett tredje set som kanske inte är jättebra där alla fyra vid få tillfällen spelar på sin högsta nivå. När vi kommer till tiebreak så tror jag att Tapia har fem vinnare, säger experten Andreas Paulsson i Viaplays sändning.

”Josemaria som avgör i dag”

Utöver titeln i Danish Open så hade det argentinska paret vunnit även Reus WPT, vilken innebär att titeln i Österrike var Sanyos och Tapias tredje året 2022.

Även i damfinalen fick världsettorna ge sig till slut. Ari Sanchez/Paula Josemaria besegrade Alejandra Salazar/Gemma Triay med 4–6, 6–4, 6–3. Därmed har det unga spanska paret vunnit totalt tre titlar på World Padel Tour i år.

— För andra gången i år slår de världsettorna och tar sig närmare på världsrankingen. Det behövdes sex finaler för att vinna första gången, men nu är det alltså andra segern för dem i år. De vann i Marbella, vinner i Wien och jag tycker att det är Paula Josemaria som avgör i dag, säger Viktor Andersson.  

ARKIV: Genom dörren-stoppboll från Malmö Open

 

Den här artikeln handlar om: