Emma Svärd.
Foto: Privat.
Padelaffärer

Svenska elitspelaren startar eget företag: ”Fokus är att få fler tjejer att träna”

ANNONS

Den svenska elitspelaren Emma Svärd startar eget företag tillsammans med Mattias Samuelsson. 

Me Padel Handelsbolag ska jobba med "padelträningar samt events inom padel". Bolaget, som registrerades hos Bolagsverket den 1 juni, har sitt säte i Hudiksvall.

”Det är inget speciellt egentligen, det är mest att vi båda är padeltränare och i stället för att vara timanställd för de lektioner vi håller så ska vi nu börja fakturera i stället. Plus att vi kanske kommer köra lite mindre turneringar och event här i krokarna”, skriver Emma Svärd i ett sms till PadelDirekt.

”Mitt största fokus är att få fler tjejer att träna och tävla och även att tjejerna får ha ”sin grej”. Något jag upplever att många av dem jag tränar tycker att padeln blivit för dem. Att de får åka iväg och köra sin träning med andra tjejer och så vidare, Superkul”, fortsätter hon. 

Svärd hoppas att ännu fler upptäcker sporten padel och har fokus på att få fler tjejer involverade i sporten. 

”Här i norr är jag ju ganska ensam om att tävla”

”Målet med allt för mig med träningar och turneringar, det är att fler tjejer ska våga komma i gång och spela”, fortsätter hon.

Emma Svärd spelar vanligtvis med med Erica Falegren. Hon tävlar för Sundsvall Padelklubb och har fem raka segrar. Svärd har vunnit 20 av 25 matcher i år och är rankad 35:a i Sverige. Hon har inte spelat någon SPT A-klass i år. 

”Här i norr är jag ju ganska ensam om att tävla, det är så inte så många som vågar sig ut. Så jag försöker få fler att våga köra, kanske blir det någon stadskamp och enklare turneringar. Eller så blir det bara matchträning för att i alla fall våga komma igång litegrann”.

FAKTA

Bolagsinformation: ME Padel Handelsbolag

Fullständig verksamhetsbeskrivning för Me Padel Handelsbolag lyder: "Verksamheten kommer bedriva paddelträningar samt events inom padel."

Den här artikeln handlar om: