Paula Josemaria & Ari Sanchez.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Efter tuffa perioden — stjärnan i tårar efter Marbella-triumfen

ANNONS

Paula Josemaria och Ari Sanchez tog, efter en period av skador och sämre resultat, sin största titel för året när de efter en jämn batalj lyckades vända och vinna mot överraskningsparet Barbara Las Heras och Veronia Virseda.
4-6, 6-3, 6-3 skrevs resultatet till i finalen på WPT Marbella.

Ari Sánchez har haft en tyngre period på padelbanan efter säsongens fyra inledande finalplatser. Halvskadad åkte hon och Paula Josemaria först ut i åttondelsfinal i Bryssel och sedan åkte de ut i kvartsfinal i Danmark.

Finalen mot Barbara Las Heras och Veronica Virseda var tuff. Det krävdes en vändning och bra psyke i sista set för att kunna vinna i Marbellas gassande hetta. Ari fick vänta lite och torka tårarna innan hon kunde prata i segerintervjun.

— Det är bra för padeln att par även utanför topp åtta kan ta sig till final, så att alla vet att det är möjligt. Det är toppar och dalar i den här sporten såklart men det är i såna här ögonblick det blir värt det. Tack till alla som stöttat mig genom skadeperioden, nu står vi här som segrare, säger Ari Sanchez i Viaplays sändning. 

Paula Josemaria:

— Detta är den härliga delen av sporten men bakom det ligger ett stort lidande och vi behövde kriga även i dag.

Om det krävdes maxprestation för Sanchez/Josemaria var det senare under dagen mer en promenad i parken för Ale Galan och Juan Lebron. 

Trots att det var andra finalen på bara en vecka lyckades de enkelt manövrera ut hemmaparet Momo Gonzalez och Alex Ruiz och döda den potentiella fest det kunde blivit för fansen. Resultatet skrevs till 6-2, 6-4.


TV: Rafflande boll i finalen. 

Den här artikeln handlar om: