Ainhoa Rico, Smilla Lundgren och coach Jonas Persson.
Foto: Privat
Swedish Padel Tour

Skrällen: 20-åringen klar för sin första SPT-final

ANNONS

Den stenhårda träningen i Madrid har gett utdelning.
Talangfulla Smilla Lundgren, 20, är klar för sin allra första SPT-final i par med Ainhoa Rico.

Semifinalen mot Rebecca Nielsen/Raquel Segura utvecklades till en tvåtimmars-rysare.

Nielsen och Segura vann första set med 7–5 och gick sedan fram till matchboll i andra set.

Men Smilla Lundgren och Ainhoa Rico visade mental styrka och vände på steken. Slutresultatet skrevs till 5–7, 7–5, 6–3 och när matchbollen var vunnen så omfamnade det segrande paret varandra i en känslomässig, jublande kram.

Smilla Lundgren.   Foto: PadelDirekt

Möter Sverigeettorna

Spanjorerna Raquel Segura (103:a på WPT-rankingen) och Ainhoa Rico (82:a) håller hög internationell klass och bidrog till att nivån i semifinalen var mycket hög. Segura kvalade sig hela vägen till huvudturneringen på WPT Marbella Master tidigare i veckan.

20-åriga Smilla Lundgren som under 2021 var krönikör på PadelDirekt (läs hennes alster här) hade aldrig varit i semifinal på Swedish Padel Tour men har denna helg bevisat att hon är på väg att ta tillbaka sin landslagsplats efter den svåra knäskadan 2019. Skåningen har sedan förra året främst bott i Madrid där hon tränat på den berömda M3-akademin, och det var även där hon träffade och lärde känna 28-åriga Ainhoa Martin.

I kvartsfinalen slog duon ut Ajla Behram/Matilda Hamlin i raka set — två spelare som är rankade femma och sexa i Sverige.

I finalen klockan 14.00 ställs Lundgren/Rico mot Sverigeettorna Amanda Girdo/Anna Åkerberg. Även om det skulle bli förlust för det svensk-spanska skrällparet i finalen så kommer Lundgren att göra ett stort lyft från sin 25:e plats på Svenska Padelförbundets ranking.

Den här artikeln handlar om: