Sofia Arvidsson & Baharak Soleymani.
Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Skrällen: Arvidsson/Soleymani utslagna direkt på SPT — jätteseger för stjärnskottet

ANNONS

Comebacken på Swedish Padel Tour blev inte som Sofia Arvidsson eller hennes partner Baharak Soleymani tänkt sig. 
En ringrostig Arvidsson fick se sig besegrad, 4-6, 4-6, av stjärnskottet Linnéa Björk tillsammans med Sandra Örtevall.

”Jag och Sandra spelade väldigt bra”, skriver Linnea Björk i ett sms till PadelDirekt. 

Det blev förlust redan i den första matchen för comebackande Sofia Arvidsson, som varit borta från padelljuset sedan sensommaren/hösten i fjol. Hon är tillbaka efter att ha fött barn och även om kraven på henne inte kan anses jättehöga hade nog de flesta trott att de skulle vinna den första omgången — för en formtoppad Baharak Soleymani fanns ju vid hennes sida.

Men så blev det inte. Linnea Björk — som på den senaste tiden synts allt mer på elittävlingar runtom i Sverige och som hyllats av vår expert Andreas Ehrnvall — tillsammans med Sandra Örtevall blev för svåra.

”Vi fick dem dit vi ville och höll vårt spel hela vägen. Peppade bra och trodde på oss själva”.

Arvidsson: ”Bara åka hem och träna”

Hårdslående Björk/Örtevall pressade de svenska stjärnorna från start med aggressivt spel. De avgörande breaken kom sedan i perfekta lägen, både i första och andra set vid ställningen 4-4. Noterbart var att Arvidsson spelade på forehandsidan — något hon aldrig eller i alla fall sällan gjort i tävlingssammanhang tidigare.

”Du vinner eller lär dig. I dag var jag den svaga länken. Helgen i Borås blev tyvärr kort… bara åka hem och träna”, skriver Arivdsson på Instagram. 

Björk/Örtevall ställs nu mot det helspanska paret Carla Rodriguez/Silvia Vidal i eftermiddagens kvartsfinal. Denna halvan av damernas SPT 3-träd är verkligen stentuff. 

Den här artikeln handlar om: