Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Galan/Lebron till semi efter märkliga felsägningen och kritiken mot WPT: ”Inte okej”

ANNONS

Världsettorna Ale Galan/Juan Lebron är planenligt vidare till semifinal på Marbellas WPT, även om det var med darr på ribban. 
Det krävdes tre set och hög nivå av padel mot Arturo Coello/Fernando Belasteguin för att kunna vinna med 6-3, 4-6, 6-3.

Trots urladdningen i söndagens final i Rom står ändå Juan Lebron och Ale Galan där i lördagens semifinal på Marbellas WPT-master, där Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia väntar. De gör det efter en tuff semifinal mot Fernando Belasteguín/Arturo Coello. Precis som i åttondelsfinalen krävdes det tre set.

— Det är alltid tufft och man måste alltid jobba mot de två. Vi måste alltid kriga och tro på oss själva och jag är glad att vara i en ny semifinal, säger Ale Galan.

De är också där efter att återigen ha yttrat kritik mot WPT-organisationen. Under gårdagens seger mot Javi Rico/Javi Ruiz lossnade WPT-mattan på bana två och Juan Lebron skrev så här på Instagram efteråt.

”I dag måste vi ge konstruktiv kritik. Bana två motsvarar inte standarden för en WPT Master. Detta är inte de rätta förutsättningarna för en 16-faldig världsetta (Fernando Belasteguin), topp 10-par, eller något av de andra par som utgör herr- eller damkretsen”.  

”Det är inte möjligt”

Många är det som också uppmärksammat Ale Galans ”felsägning” efter gårdagens intervju med WPT. I intervjun ska Galan säga ”Primer set” (första set) men säger i stället ”Premier set” (Premier Padel är ju den konkurrerande touren som Galan/Lebron tydligt tagit ställning för). Av Galans leende reaktion efteråt får det nog antas ha varit med flit. 

Se intervjun i spelaren nedan.

Bela/Coello, som också var i semifinal i Rom, stod för en mycket bra insats och det var först i slutet som Galan/Lebron sprang i från. Matchens slag stod också Arturo Coello för, med en otrolig räddning — se den i spelaren i toppen av artikeln.

— Det är inte möjligt, säger experten André Schlyter i sändning.


TV: Galans märkliga felsägning. 

Foto: WPT. 

Den här artikeln handlar om: