Carla Mesa & Claudia Jensen.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

16-årige svenskbekantingen går för rekord — till kvartsfinal i Marbella efter kross

ANNONS

16-årige svenskbekantingen Claudia Jensen gör det igen. 
I par med Carla Mesa besegrades enkelt en annan talang, Noa Canovas och Marina Guinart, med 6-1, 6-1 och paret är klart för kvartsfinal i World Padel Tour Marbella Master.

När Claudia med det danskklingande efternamnet Jensen tog sig till kvartsfinal i Alicante i april blev hon den yngsta spelaren att lyckas med bedriften. Nu har hon gjort det igen och vägen fram har varit smärtfri. Vinst på WO i sextondelsfinalen efter att tvillingarna Alayeto tvingats kasta in handduken — vadskadan som hållit Majo Alayeto borta i tre veckor gjorde sig återigen påmind. 

I dagens åttondelsfinal gick det nästan lika enkelt — 6-1, 6-1, mot Noa Canovas och Marina Guinart.

Nu är frågan om Jensen även ska kunna slå Marta Ortegas ynglingrekord. Det hon satte när hon som 17-åring nådde final i Mastersfinalen tillsammans med Lucia Sainz. Först måste hon och Carla Mesa dock överträffa sig själva i det som förmodligen blir en kvartsfinal mot Paula Josemaria/Ari Sanchez, som ställs mot Melania Merino/Lorena Alonso senare i dag.

Claudia Jensen syntes vid flera tillfällen i Sverige i fjol i turneringen Euro Finans Invitational där hon spelade med bland andra Billie Gajic. 


Läs mer: Lång intervju med Claudia Jensen


Arkiv: Talangen Lorena Rufo briljerar under på EFI. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: