WPT Marbella
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Okända ryskan gör toksuccé på WPT Marbella — överträffar alla förväntningar

ANNONS

Ryskan Ksenia Sharifova och hennes partner Raquel Segura står för sitt livs turnering på World Padel Tour i Marbella. 
Paret skräller gång på gång och tog i dag sin femte raka seger i turneringen och är för första gången framme i WPT-åttondel.

”Vi lämnade vår själ idag, vi kämpade in i det sista, sökte lösningar, och trodde på oss själva”, skriver Ksenia Sharifova på Instagram.

Ryssland på World Padel Tour? Nu måste du kanske gnugga dig i ögonen lite? Men det är sant. Ksenia Sharifova, en före detta tennisspelare som är 26 år gammal, gör sin överlägset bästa turnering tillsammans med partnern Raquel Segura. Ingen av dem är ens rankade topp hundra, Sharifova är rankad 118 (långt bakom Amanda Girdo (87) alltså) och Raquel Segura är rankad 103.

Inför den här turneringen i Marbella hade paret, som spelat tillsammans hela den här säsongen, inte ens varit framme i Previa. Efter dagens seger mot talangerna Jimena Velasco/Araceli Martinez, 3-6, 6-1, 7-5, är de framme i åttondelsfinal — i huvudturneringen i en WPT Master (!).

”Raquelita. Vi är bland de 16 sista i WPT Marbella Master. Dagens match säger allt.... I dag var vi båda helt slut, väldigt trötta efter att ha vunnit fyra tuffa matcher i förkval och kval med förseningar och 30 graders värme”, fortsätter Sharifova.

Ställs mot världsklass-motstånd

Frankrike, Italien och Sverige är länder där spelare den senaste tiden börjat göra fina resultat men Sharifovas/Seguras framgång har kommit lite från ingenstans. När undertecknad följde EM i Marbella förra sommaren var Ryssland en av de stora slagpåsarna

”Tack Raquel för din insats och beslutsamhet. Nu ska vi vila och njuta”.

Ksenia Sharifova är en före detta tennisspelare boendes i Valencia. En titt på hennes hemsida berättar att hon började med padel så sent som 2020, efter att hennes tenniscoach Marco Lucas fått henne att testa på sporten. Som 16-åring var hon rankad etta i hela Europa i sin ålderslass. 

I åttondelsfinalen ställs paret mot världsparet Virginia Riera/Patty Llaguno — utan tvekan deras livs största match. 


ARKIV: Barres otroliga försvarsspel i Fiskebäckskil. 

Foto: Studio Padel. 

Den här artikeln handlar om: