WPT Marbella
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Windahl missade chansen till historia — tappade ledning i Marbella

ANNONS

Ingen svensk padelhistoria skrevs den här måndagen — men nära var det.
Mot Jaime Munoz och Ignacio Vilarino, i Marbellas Previa-final, tappade Daniel Windahl och Cristian Gutierrez 1-0-ledning och föll med 1-2 i set. 

På podcasten ”Mr. Padels” Instagram gick det att följa det som till sist blev en förlust, 6-3, 4-6, 4-6, för Daniel Windahl och Cristian Gutierrez i Previa-finalen mot Jaime Munoz (WPT-ranking 74) Ignacio Vilarino (107). 

Det var så nära och det såg så bra ut för det svensk-argentinska paret men de mentalt viktiga bollarna hamnade inte i deras favör. Vid 4-4 i andra set hade Windahl/Gutierrez två breakbollar fram till 5-4 men misslyckades och blev i stället breakade i gamet efter. 

Starten från Windahl/Gutierrez var mycket övertygande med utmärkt volleyspel och konstant press. I andra set hamnade Gutierrez i en svacka och bjöd på en del enkla misstag. 

I tredje set var det egentligen inte mycket till snack — där hade Munoz/Vilarino hittat momentum och gjorde få misstag. Vilarino lyfte dessutom overhead-spel minst ett snäpp och får nog koras till matchens lirare. 

I början av tredje set skadade sig Munoz och blev liggande en stund. Det såg inte bra ut vid en första anblick men han lyckades alltså spelare vidare. 

Vid vinst skulle Windahl/Gutierrez ha mött Simon Vasquezs gamla partner Pincho Fernandez och hans partner Jose Garcia Diestro i 16-delsfinal i morgon — en på pappret överkomlig uppgift. 

Detta var andra gången Windahl spelade Previa-final — denna gången var han klart närmare att gå vidare. Han får dock en ny chans snart igen, direkt efter Marbellas Master spelas WPT Wien och till Österrike kommer han både revanschlysten och med några nya sköna rankingpoäng. 


TV: Jaime Munoz slår in matchbollen i Previa-finalen. 

Foto: Christopher Göthlin

Den här artikeln handlar om: