Thomas Johansson.
APT Padel Tour

Sveriges APT-turnering på klassiska arenan i augusti: ”Otroligt atmosfär”

ANNONS

Det ser inte ut att bli någon padelvecka i Båstad i juli.
Världsklass-törstande svenska padelnördar får se till att boka in Båstad i augusti i stället — för PadelDirekt avslöjar nämligen Thomas Johansson att APT Padel Tour bokat in sig 3–7 augusti.

—  Vi fick möjligheten att boka upp första veckan i augusti och det ska bli skitskoj. Det är en otroligt härlig atmosfär där, och jag tror det är en bra vecka att ha evenemang med mycket folk i Båstad, säger APT:s General Manager Thomas Johansson till PadelDirekt.

Sommaren 2021 så regnade Euro Finans Invitational och America vs Europe nästan bort i Båstad i slutet av juli. Det stundtals öste ner och mängder av matcher sköts upp.

— Vädret är ingenting man kan påverka, och det blir härligt med ett utomhusevenemang. Det är bara hålla tummarna att vädret blir bra.

Har ni en plan B om det bli skitväder, kan ni flytta in matcherna då?
— Nej inte i nuläget, vi vill ha matcherna utomhus. Det som är bra är att vi inte har någon tävling veckan efter så det finns möjlighet att skjuta upp någon match om vi måste. Och så funderar vi på att köra i gång redan på tisdagen för att vara på den säkra sidan, då får vi mer spelutrymme att justera matchtiderna.

Vasquez sugen på att spela i Båstad

När PadelDirekt träffar Simon Vasquez i Rom så skiner han upp när han får höra om turneringen i Båstad. Han vill gärna spela men tror tyvärr att det blir en krock.

— Absolut, det är alltid kul att spela hemma i Båstad. Det hade varit kul att få till, men det verkar som att Premier Padel kör i Madrid samma vecka så vi får se, säger Vasquez.

I söndags avgjordes finalerna på APT Sevilla Master — ett evenemang som trots den 40-gradiga värmen var det bästa hittills i tourens historia, tycker Thomas Johansson.

— Det var utsålt fredag, lördag och söndag. Sen kör vi ju inte på lika stora arenor som de andra världstourerna (1000 åskådare fick plats i Sevilla) men vi vill fylla läktarna först. Jag föredrar att det är fullt än att det ser halvtomt ut. Det är kul att se intresset växa och att våra fem senaste evenemang är flera steg bättre än förra året.

På fredagen stod det även klart att APT:s två största namn bildar ett nytt vasst par från och med nu.

 

Om läggmatcher: Kommer hända igen

Thomas Johansson har som chef över APT Padel Tour givetvis hängt med i de mörka rubrikerna från Rom denna vecka, där det uppdagades minst en läggmatchPremier Padel. Anledningen stavas kort och gott att spelarna kan tjäna pengar på en tour ena dagen, för att sedan åka och spela en annan världstour nästa dag.

— Det blir ju så när man har tourer som inte kommer överens, vi måste verkligen sätta oss ner tillsammans och hitta en lösning. Jag ryckte bara på axlarna när jag läste om läggmatchen, för mig är det ingen överraskning och detta kommer att hända fler gånger, säger Johansson.

Om det skulle uppstå en läggmatch-situation på APT, vad skulle bli åtgärden från er som organisation?
— Alltså... Jag är inte orolig att vi ska hamna där, för i stort sett alla våra spelare spelar alla våra tävlingar. Jag gillar verkligen inte att spelare gör så där och kan inte inte säga att det aldrig kommer att ske hos oss, men jag hoppas verkligen vi slipper det.

APT Padel Tour är tydliga med att deras spelare kan åka och spela vilken match som helst — på vilken tour som helst — när spelaren själv behagar.

— Man ska ha ett fritt schema där man får åka på vilken tävling man vill. Vi måste börja jobba tillsammans och göra de bästa för padeln. Till exempel se till att ha EN gemensam ranking och så vidare. Det blir lättare för både fans och tv-bolag. En dag måste vi (APT, WPT och Premier Padel) sätta oss och prata men det kommer nog att ta ett par år att få ordning på allt.


 

Den här artikeln handlar om: