Simon Vasquez.
Foto: Viktor Andersson.
Svensk Padel

Vasquez med tuff kritik mot nya SM-beslutet: ”Ingen tyckte det var en bra idé”

ANNONS

Padel-SM flyttades nyligen från december till juni — ett besked som svenska stjärnan Simon Vasquez knappast tar med ro.
— Många av spelarna på toppen snackade ihop sig och ingen tyckte det var en bra idé, ingen ville detta, säger han i podden Padel med Proffset och jag.

Svenska Padelförbundet kommunicerade för några veckor sedan att padel-SM blir en del av SVT:s SM-vecka, och därmed får de bästa svenska spelarna chansen att visa upp dig i Sveriges Television (en rättighet som Padel-Television frikostigt gav bort).

När ämnet lyfts i podcasten ”Padel med proffset och jag”, som drivs av padelprofilen Patric Persson och Sverigetvåan Simon Vasquez, är den sistnämnde skarp i sin kritik mot förbundet.

— Det komiska är att de lägger det måndag till torsdag. Frågan är: har folk, både i A-klass och B-klass, möjlighet att ta ledigt från jobbet? De har inte riktigt kollat detta med spelarna, säger Vasquez.

Det är inte första gången som den 29-årige helsingborgaren är missnöjd med både kommunikation och beslutsfattande från förbundshåll. Spelarna har för lite inflytande, menar han.

”De tar beslut som de tror är bäst”

— Många av spelarna på toppen snackade ihop oss och ingen tyckte det var en bra idé, ingen ville det. Ändå går förbundet och bestämmer det. De gör lite som de vill. Kort varsel också. Det ska spelas både inomhus och utomhus, och det är också rörigt.

Simon Vasquez är av åsikten att nödvändigtvis inte bara är positivt att bli en del av SM-veckan — där mängder av idrotter slåss om upmärksamheten samma vecka – och att synas i SVT kanske inte är det viktigaste.

— Det blir konstigt. Har man en tillräckligt stark sport, vilket jag tycker padeln är, så kan man ha en SM-vecka eller helg, själv och göra det riktigt bra.

Han avslutar:

— De tar beslut som de tror är bäst utan att kolla vad folk tycker och tänker.

PadelDirekt har varit i kontakt med Svenska Padelförbundets tävlingsansvarige Jens Grafström som väljer att avböja att kommentera kritiken.


ARKIV: Vasquez med Pozo på Premier Padel i Rom. 

Foto: Premier Padel. 

Den här artikeln handlar om: