Juan Lebron och Ale Galan.
Foto: WT
Internationell padel

WPT stämmer Internationella Padelförbundet och QSI — Ale Galan: ”Tröttsamt”

ANNONS

Efter att ha stämt spelarna har World Padel Tour nu inlett rättsliga åtgärder mot International Padel Federation (FIP), Players' Association (PPA) och QSI för den nya Premier Padel-kretsen.

I ett officiellt uttalande som World Padel Tour själv utfärdat står det att WPT har lämnat in en stämningsansökan för otillåten konkurrens (unfair competition). Måltavlorna är alltså Internationella Padelförbundet (FIP), Qatar Sports Investment (QSI) och spelarfacket Professional Players Association (PPA).

I stämningsansökan hävdar WPT att alla aktörer i den nya touren Premier Padel syftar till att utesluta World Padel Tour från marknaden för att ersätta den med Premier Padel-tour. Den anklagar också FIP för att inte längre vara ett opartiskt och ideellt tillsynsorgan.

Alejandro Galan, ordförande för spelarfacket PPA, fick höra om stämningen på presskonferensen efter deras kvartsfinal i Premier Padels Italy Major på fredagen.

— Det är tröttsamt, säger Ale Ale Galan.

Bland annat anklagas de svarande för att ha framkallat ett avtalsbrott från World Padel Tour-spelarnas sida och för att ha dragit nytta av detta avtalsbrott genom att utnyttja FIP:s dominerande ställning och för att ha nedvärderat World Padel Tour.

Klagomålet, som lämnats in till domstolen i Madrid kommer med största sannolikhet att avgöras i början av juli.

Den här artikeln handlar om: