Premier Padel Rom
Foto: Martin Nilsson
Premier Padel

Klara för åttondelsfinal — nu väntar världsklass-motstånd: ”Gjorde vi väldigt bra”

ANNONS

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez är klara för åttondelsfinal på Premier Padel i Rom efter en mycket imponerande insats mot Inigo Zaratiegui/Jose Rico.
Den snabba 16-delsfinalen slutar 6–3, 6–4 och avgjordes av två tidiga break i vardera set.

ROM

Succésagan Daniel Windahl och Cristian Gutierrez kan lägga till ytterligare ett framgångskapitel — via andra segern på Premier Padel Italy Major avancerar duon till andra raka åttondelsfinalen på den nya världstouren.

— Det känns bra, även om det var svårt med förhållandena med både vind och värme. Taktiken var att spela lågt och det gjorde vi väldigt bra, och bara lobba vid rätt tillfälle. Det funkade väldigt bra i dag, säger Cristian Gutierrez (översatt av Windahl) till PadelDirekt.

När argentinaren får frågan om det passar honom bra att spela utomhus, vilket man gjort i samtliga matcher på Premier Padel hittills, så svarar han att de båda är bra på att anpassa sig och delar sedan ut beröm till Daniel Windahl.

— Han säger att jag spelar väldigt bra utomhus, översätter den generade svensken.

När det svenska-argentinska radarparet lirade i den första Premier Padel-turneringen i mars så gick man ända till en åttondelsfinal där det tog stopp mot Ale Galan och Juan Lebron. 

— Vi spelar jättebra tillsammans och har en stark tro på vårt spel. Det finns saker som kan förbättras men uppenbarligen är vi ett lag som är väldigt svårt att slå säger Windahl.

I torsdagens åttondelsfinal väntar förmodligen argentinska världsåttorna Fede Chingotto/Juan Tello, som ställs mot Jeremy Scatena/Sergio Icardo i sin 16-delsfinal

Missade du 16-delsfinalen? Se en repris av matchen här.

Intervju med Windahl och Gutierrez


Från måndagen: Vasquez avgör läcker poäng

 

Den här artikeln handlar om: