Douglas Rutgersson och Jorge Angles.
Foto: Privat
World Padel Tour

Rutgersson med tre raka kvalsegrar på WPT — bästa i karriären: ”Otroligt bra”

ANNONS

Douglas Rutgersson och Jorge Angles är klara för Previa omgång 2 på WPT Mallorca Challenger — med bra möjlighet att avancera ytterligare.
”Vi är inte nöjda ännu”, skriver Rutgersson till PadelDirekt.

Det svensk-spanska paret vann över Sergi Guimet och Marc Pou Serra med 6–3, 6–4 på förmiddagen och i kväll väntar nästa kvalhinder. Fram tills dess hinner Douglas Rutgersson och Jorge Angles njuta av segerns sötma i solen i några timmar.

”Jag mår otroligt bra just nu, alltid kul att vinna. Samtidigt är jag redan fokuserad på kvällens match”, skriver Rutgersson.

Han är inte helt nöjd med prestationen i den första omgången av Previa.

”Det är inte min eller Jorges bästa match vi gjort, solen stör hela tiden och det är otroligt mycket vind vilket gör det svårspelat. Bättre padel har vi spelat”.

Vad betyder avancemang i Previa för dig?
”Det betyder mer självförtroende och en ny chans ikväll, vi är inte nöjda ännu”.

Nu väntar Jesus Ruiz (rankad 133) och Gonzalo Perez (142) i det som kan beskrivas som en kval-semifinal. Förutsättningarna på Mallorca är tuffa.

”Som jag sa innan så är det väldigt mycket vind och sol. Bollarna flyger högt i värmen och det är lättare att tappa huvudet. Där tycker jag att jag och Jorge gör det väldigt bra”.

På måndagskvällen slogs tre svenskar ut på World Padel Tour Challenger Mallorca: Viktor Svensson, Amanda Girdo och Anna Åkerberg.

Turneringen håller en lägre standard än normalt då många kvalspelare är i Rom och spelar Premier Padel Italy Major.

Den här artikeln handlar om: