Foto: WPT
World Padel Tour

I skuggan av stjärnorna i Rom — helt okända svensken vann på WPT

ANNONS

Den på WPT orankade och på svenska rankingen 348-placerade Viktor Svensson stod i går för en högst oväntad seger. 
På Mallorcas WPT-Challenger tillsammans med spanjoren David Moreno besegrades Pedro Diaz/Carlos Velo med 3-6, 6-3, 6-3 och är vidare till andra omgången i Pre Previa.

Viktor Svensson. Känner ni padelfrälsta till honom? Om ni gör det får ni gärna höra av er och berätta om honom. Undertecknad gjorde det i alla fall inte och förvånades över hans WPT Challenger-resultat.

Många svenskar är det som har försökt vinna första omgångar på World Padel Tour, många är det som har misslyckats. Viktor Svensson vann alltså i sin första match.

Han är från Ängelholm enligt WPT:s hemsida — boendes i Malaga som också bekräftas av en Instagram-koll och i går gick han alltså in och vann på WPT. Visserligen är det lite i skuggan av Premier Padels turnering i Rom där många av de bästa spelarna just nu befinner sig men en av hans motståndare hade trots allt dragit in några WPT-poäng och är rankad 348.

”Det var nyckeln”

”Det var en rätt svängig match där vi egentligen låg i underläge hela matchen fram tills 3-3 i avgörande. Min partner är ruggigt stark mentalt och vi försökte tro på vinst hela tiden, vilket jag tror blev nyckeln till att få chansen att spela i dag igen”, skriver Svensson till PadelDirekt.

I Sverige är Svensson inte bättre rankad än 348, samma placering som den gamle stjärnan Bobby Seger, åldermannen som ju lagt ner sin karriär.

Klockan 12.00 spelar Viktor Svensson och David Moreno andra omgången av Pre Previa på Mallorca. De ställs mot Nacho Blasquez (rankad 341)/ Juan Carlos Diaz (rankad 155). 

I dag går även Douglas Rutgersson, Amanda Girdo och Anna Åkerberg in i Challengern.


Fakta Challenger

WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.

Det är turneringen på WPT som har lägst rankning och därmed enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng.
 


ARKIV: Se Simon Vasquez snygga sidoväggs-passering här. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: