Premier Padel Rom
Foto: Viktor Andersson.
Premier Padel

Windahl/Gutierrez vidare i Rom — Rocafort/Gaspar kan vänta

ANNONS

Daniel Windahl och partner Cristian Gutierrez surfar vidare med vinster inom världspadeln. 
Parets första match på Premier Padel i Rom slutade med seger 6-3 7-6. 
De är nu vidare till 16-delsfinal.

ROM

Se en videointervju med Windahl i botten av artikeln.

Sista set mot Ignacio Villarino (113) / Sergio Alba (53) var riktigt jämnt och Windahl/Gutierrez hamnade i underläge 1-4. 

Men de är ett par fyllt med självförtroende och visade inga tecken på någon stress. Breaket tog de så småningom tillbaka och lyckades sedan avgöra allt i ett tiebreak som slutade 7-2. Det var en drabbning där bollarna studsade deras väg — och så brukar det ju vara för ett formstarkt lag som ofta skapar momentum.

— Vi spelade bra. Vi visste att den här matchen skulle bli komplicerad match, Villarino har spelat galet bra här på slutet. Han var en match från huvudturneringen på Köpenhamns WPT och slog Sanyo och Agustin Gutierrez i Doha (Premier Padel). Och Alba är en stabil huvudturnerings-spelare, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

I 16-delsfinalen som spelas först på onsdag kan de ställas mot Cayetano Rocafort och Jose Gaspar. Men för det krävs det att de i sin tur besegrar klara favoriterna Inigo Zaratiegui (46) och Jose Rico Dasi (29).

— Klart det hade varit kul att möta Caye och Gaspar. De har två matcher i sig och spelar bra medan Dasi och Zaratiegui inte gjort spelat än. De är stora underdogs, men inte så stora som de är på pappret, säger Windahl.

Matchen spelades sen eftermiddag så den där tryckande värmen som Simon Vasquez fick spela i vid lunchtid slapp de — men det var tillräckligt varmt för att Windahl skulle få användning för sin fruktade smash som får riktigt fin fart när temperaturen ligger kring 30 grader. 

Se ett uppdaterat spelschema för svenskarna på Premier Padel Italy Major här.

Den här artikeln handlar om: