Fredrik Ask och Anton Andersson innan matchen.
Foto: PadelDirekt
Premier Padel

Stor besvikelse efter kvalmissen: ”Det är en match vi ska ta”

ANNONS

Nej, det ville sig inte när Norge-ettan och Sverigetrean gjorde debut tillsammans.
Fredrik Ask och Anton Andersson får vända hem från Premier Padel Rom efter att ha bränt fyra setbollar i andra set.
— Det är en match vi ska ta, säger Fredrik Ask till PadelDirekt.

ROM

Den nya världstouren genomför nu sin blott andra turnering någonsin. Anton Andersson var på plats även under den första, då i par med Calle Knutsson. Med en ny Premier Padel-partner i form av norrmannen Fredrik Ask blev det respass omgående.

Javier Navarro, 205:a på WPT-rankingen och Miguel Morales, rankad 179, blev för svåra i det italienska solskenet. Matchen var jämn hela vägen och slutade 7–6, 7–5.

— Det är tufft, det är inte mycket vind men det är tillräckligt för att man ska bli lite passiv i volley och smash. Vi vill ligga på lite mer än vad de vill… det känns som att vi blir lite passiva i vissa moment och i en sån här match är det små grejer som avgör, säger Anton Andersson till PadelDirekt.

Ja, ni hade fyra setbollar vid 5–3 för att utjämna till 1–1. 
— Vi hade behövt några till… svarar Andersson.

Fredrik Ask och Anton Andersson anlände i Rom på förmiddagen efter att ha fått erbjudande om att hoppa in i kvalet i går. De har dessutom inte spelat ihop på fyra år.

— Vi är glada att vi fick chansen att komma, men hade vi varit med i kvalet från början så hade vi varit här några dagar innan. Men matchen är i våra egna händer, det är inte så mycket att skylla på, säger Sverigetrean.

Han får medhåll:

— Man skulle kunna skylla på uppladdningen men nej… bra spelade vi i alla fall inte, konstaterar Fredrik Ask.

Från läktaren såg det verkligen ut som att vändningen skulle komma. Hur var känslan där inne i buren?
— Att det var helt upp till oss själva, gör vi det vi ska så går det. Jävligt synd, jag vet inte vad jag ska säga… nu är jag bara besviken.

PadelDirekt är på plats och direktrapporterar från alla svenskmatcher. På söndagen kliver Calle Knutsson och Simon Vasquez in i Premier Padel Italy Major — vår turneringsguide är nu uppdaterad med matchtiderna.

 

Den här artikeln handlar om: