Foto: Padel Nuestro.
Svensk Padel

Efter WPT-genombrottet — Girdo skriver avtal med världens största padelgrupp

ANNONS

Sverige är ett av världens snabbast växande länder gällande padel. 
Spanska näthandelsjätten Padel Nuestro vill nu öka sin synlighet och närvaro så mycket som möjligt i landet genom att kontraktera Amanda Girdo.  

Den växande passionen som sporten väcker i Skandinavien har motiverat att nivån på spelarna forsätter att gå uppåt. Detta har gjort att det ledande företaget i Spanien och Europa inom distribution av sportutrustning för utövande av padel vill satsa på att utöka teamet med en av de mest lovande svenska spelarna Amanda Girdo. Detta meddelar Padel Nuestro i ett pressmeddelande.

— För mig är det ett självklart val att gå till den största internationella padelåterförsäljaren som blir en viktig bricka i min internationella satsning, det är extra kul att de går in på den nordiska marknaden där padeln växer som mest och häftigt att få göra resan tillsammans med dem, säger Amanda Girdo.

För bara några dagar sedan skrev hon historia på World Padel Tour. Bara 19 år gammal blev hon den första svenska spelaren att nå huvudturneringen i en World Padel Tour turnering. Tillsammans med
Nela Brito tog hon sig igenom kvalet till Brussels Open, de besegrade An-Sophie Mestach/Astrid Dierckx (6-1 och 6-0) i sextondelsfinalen men kunde inte slå Aranza Osoro/Victoria Iglesias (6-2 och 6-0) i åttondelsfinalen.

”Lyckats få den den mest talangfulla spelaren inom svensk padel”

Hon är den högst rankade spelaren i Sverige, är en stark karaktär och har en fast önskan att skapa en professionell karriär i padelvärlden, skriver Padel Nuestro i pressmeddelandet och menar att detta att ger henne verktygen för att påskynda den processen.

Mauro Campos, Country Manager för Norden på Padel Nuestro, kommenterar:

— I dag har vi lyckats få den mest talangfulla spelaren inom svensk padel att skriva på för den största padelgruppen i världen. Vi är
övertygade om att vi med Amandas stöd kommer att kunna sprida sportens anda till fler padelfantaster i Sverige.

Javier Plumed, Head of Sponsorships på Padel Nuestro, tillägger: 

— Vi är stolta över att ha slutit ett avtal med Amanda Girdo. Vi har följt hennes karriär och sett en spelare med en spektakulär framtid framför sig. Hennes kvalitet, hennes talang, hennes engagemang för sporten och hennes personlighet gör henne till den bästa möjliga ambassadören för vårt företag i hela Skandinavien.

Den här artikeln handlar om: