WPT Danmark
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Windahls jättesuccé — historisk efter att ha besegrat legendaren

ANNONS

Daniel Windahl har skrivit svensk WPT-historia efter sin seger i Danmarks World Padel Tour Open. 
Tillsammans med Cristian Gutierrez besegrade han legendaren Juan Martin Diaz och Agustin Gutierrez, 6-4, 1-6, 6-3 och Windahl är därmed den första svenska herrspelaren att ta sig förbi första omgången av huvudturneringen. 

Cristian Gutierrez slog serven som Juan Martin Diaz inte hann med och lyckan hos Daniel Windahl var enorm, han hoppade av glädje, den danska publiken jublade och han kramade om sin partner. 

— Jag tror att alla spelare nu ser att det är möjligt att lyckas här. Vi har nivån att utmana spelare på den här nivån, säger Daniel Windahl i WPT:s sändning.

För två veckor sedan blev Amanda Girdo den första svenska spelaren att både nå en huvudturnering och sedan även vinna den första matchen i den. Och nu var det alltså Windahls tur att få stå och göra WPT-intervju vid centercourten efter att ha vunnit sextondelsfinalen. 

— För tre eller fyra år sedan hade jag aldrig trott att det var möjligt att besegra Juan Martin Diaz och Agustin Gutierrez, och de spelade väldigt bra, men vi hade marginalerna i dag, fortsätter han.

Klassiska scener 

Det var en match med mycket intressant kontext. En ung svensk på väg uppåt i Daniel Windahl. En 46-årig levande legendar i Juan Martin Diaz som tidigare varit världsetta i 13 raka år tillsammans med Fernando Belasteguínn. Och så kusinerna Cristian Gutierrez och Agustin Gutierrez mot varandra (Sanyos syster- och brorson).

Matchen var jämn men ett sent break i första set gav Windahl/Gutierrez ledningen. Breaket var fram till 5-4 och poängen som betydde 0-40 var en delikatess från Windahl som slog bollen utanför banan och in (se klipp i spelaren ovan).

Den svensk-argentinska duon kom fel i andra set och fick två break mot sig. Inte förrän vid ställningen 5-0 lyckades de reducera. Så mentalt var Diaz/Gutierrez i förarsätet inför tredje set. 

Tredje set blev sedan nästan en repris på det första setet. Lika i serve fram till 4-3 men sedan kom breaket. Windahl/Gutierrez visade kyla, hade tålamod, och 46-årige Diaz slog volleyn i nät. 

Onsdag 18 maj 2022 är alltså en historisk dag för svensk padel. En dag när Daniel Windahl definitivt visade att han har att göra i världspadelns toppskikt. Han lyckas spela både klassisk lugn padel med tålamod, kombinerat med aggressivitet och kraft och i försvaret var han hur säker som helst.  

I morgon väntar Maxi Sanchez/Lucho Capra för Windahl/Gutierrez. Ett par som Windahl föll mot i Malmös WPT förra året. 


TV: Förlust för Diaz men kolla den otroliga räddning. 

Den här artikeln handlar om: