Foto: Bildbyrån.
World Padel Tour

Eriksson Krueger/Jarlskog överkörda — tog bara ett game mot 16-åring

ANNONS

Som väntat hade Åsa Eriksson Krueger och Ida Jarlskog ingen chans i matchen mot 40-rankade Julieta Bidahorria/55-rankade 16-åringen Claudia Fernandez i Danmarks WPT-sextondelsfinal.  
Svenskarna tog bara ett game och föll med 0-6, 1-6.

Det tog bara 46 minuter, sedan hade Julieta Bidahorria/Claudia Fernandez slagit ut det svenska wildcard-paret Åsa Eriksson Krueger och Ida Jarlskog.

— Vi är väldigt glada, det är första gången min partner kommer spela en åttondelsfinal, säger Julieta Bidahorria i WPT:s sändning. 

16-åriga Claudia Fernandez räknas som en av de allra mest lovande spelarna i världen. I sin första åttondelsfinal på World Padel Tour ställs hon nu mot världsettorna Gemma Triay/Ale Salazar.

— Jag är jätteglad och ser fram emot mot att möta Gemma och Ale. Tack till min partner, tack också till mina vänner och min familj, säger Claudia Fernandez. 

Tyvärr för svenskorna så speglade också resultatet matchen. Gamen var oftast ojämna och det var egentligen bara i det gamet de vann som lyckades hota Bidahorria/Fernandez. 

— Vi har en bit kvar till den nivån. Det är tjejer som spelat padel under en lång tid i länder som haft padel betydligt längre än Sverige, så det var egentligen ganska väntat att det skulle vara klasskillnad. Sen tror jag Eriksson/Krueger är besvikna över att de inte kom in bättre i matchen, säger Viaplays expert Anna Åkerberg i sändning. 


ARKIV: Se Jarlskogs enorma krigarinsats på SPT 2.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: