Foto: PadelDirekt.
Svensk Padel

Flera elitspelare i Betsson Padel Tours regionsfinaler — Studio Padel sänder

ANNONS

Efter två månader av kval och nästan 400 spelade matcher runtom i Sverige är det nu dags för den första regionsfinalen i Betsson Padel Tour.

Nu till helgen 21-22 maj spelas den första regionsfinalen för region syd i Ljungby. Åtta herrlag och damlag från kvalen i Karlskrona, Malmö, Ängelholm och Halmstad slåss om att få representera region syd i den stora Sverigefinalen som spelas i höst med ett förstapris på 100 000 kronor. 

— Det har varit grymt kul att följa hallkvalen runt om i Sverige från söder till norr, från amatör till proffs. Vi har sett en hel del okända spelare som tagit sig vidare vilket är såklart extra kul. I och med regionsfinalerna ökar vi en växel och kommer sända samtliga matcher, säger Fredrik Nordin på Studio Padel.

Bland lagen som kvalificerat sig finns det spelare med erfarenhet från både SM-tävlingar, SPT och WPT-kval men även mer oprövade när det kommer till tävlingssammanhang. Bland de lite mer namnkunniga spelarna hittar vi Isak Arvidsson/Oscar Axelsson som kvalade vidare från Ängelholm. Henrik Kronholm/André Schlyter som representerar Malmö och på damsidan finns det spelare som Smilla Lundgren/Evelina Hennigor, Malmö, och Sofia Egertz/Ann Roslund, Halmstad.

— Det kommer bli en riktig maratonsändning med start redan klockan 09 på lördag morgon, och vi räknar med att den sista matchen ska vara färdigspelad vid 21. Något jag ser fram emot mest är att se så många nya spelare som vi tidigare inte har sett på banorna, och att ge dessa chansen att få uppleva att spela en riktigt turnering.


Datum för region- och sverigefinal

Syd 21-22 Maj
Öst 11-12 Juni
Väst 10-11 September
Norr 1-2 Oktober
Sverigefinal 29-30 Oktober

Den här artikeln handlar om: