Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Vasquez och Blanco utslagna av mardrömsmotstånd

ANNONS

Återigen var man några bollar från att ta ledningen.
Men återigen slutade WPT-kvalmötet mellan Simon Vasquez/Adrian Blanco och Javier Barahona/Juanlu Esbri 0–2 — och de sistnämnda har nu slagit ut den svensk-spanska duon tre gånger i rad.

ODENSE

Slutresultat i Köpenhamns WPT-kval, Previa omgång 2, skrevs till 6-7, 2-6. Marginalerna var återigen på spanjorernas sida — matchen kunde med annat utfall i de avgörande bollarna slutat annorlunda.

— Det blev nästan lite som Bryssel där vi hade setboll. Man måste ta chanserna som ges för att vinna, säger Simon Vasquez till PadelDirekt. 

Tränaren Andréas Johansson:

— Vi kommer närmare, det var tredje tävlingen i rad som vi möter samma par. Nivån är där och det kände vi kanske inte första gången vi mötte dem. 

I första set hade Vasquez en lobb ut i en Golden Point som var någon millimeter bort. I andra set vann Barahona/Esbri en Golden Point via en nätrullare. 

— Set upp och 0-1 med break direkt, där gick det deras väg, fortsätter han.

Rom nästa

Vasquez var inte felfri men stod för ett par game där han verkligen var dominant. Kickar ut, fina passeringar och offensivt spel där han tog steg för steg framåt på banan. 

— Det kändes bra. Jag känner att jag spelar bra padel just nu, allting går åt rätt väg. Formen känns bra, jag jobbar på grejer som jag måste bli bättre på men det tar lite tid och sakta med säkert blir det bättre, säger Vasquez.

Andréas Johansson menar att Simon måste våga spela på en hög nivå, uppe kring gränsen för vad som är max. 

— Vi pratar mycket om det, vi kommer aldrig få med oss detta ifall vi ligger på en bekväm nivå. Vi måste ligga på gränsen, både när man spelar hårt och när man spelar löst. Han vet vad han ska göra och han kan göra det, det gäller bara att få ihop det. 

Nästa tävling för honom blir Premier Padel i Rom. Men då med Luis Pozo Carballo och inte Adrian Blanco.

— Han var lite i Helsingborg under försäsongen, men då spelade vi mer mot än med varandra. Hans spelstil passar nog mig bra, avslutar Vasquez. 

Den här artikeln handlar om: