Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Åkerberg/Barre tar enkelt första WPT-segern tillsammans: ”Jävligt bra”

ANNONS

Anna Åkerberg och Baharak Soleymani har tagit sin första seger på World Padel Tour som par. 
De fick en bra start, fortsatte att spela bra och vann mot Jana Cabruja/Sandra Gonzalez med 6-2, 6-1 i Köpenhamns WPT-kval som spelas i Odense. 

ODENSE

Till skillnad mot när Anna Åkerberg och Baharak Soleymani som par gjorde WPT-debut i Alicante var den svenska duon nu påkopplad direkt och tog kommandot över matchen i första omgången av Pre Previa.

— Kul, det känns jättebra och ännu bättre eftersom vi spelade jäkligt bra tillsammans i den här matchen, säger Baharak Soelymani till PadelDirekt. 

Den svenska duon gav egentligen inte 14-åriga Carbruja och 16-åriga Gonzalez någon chans. Spanjorskorna försvarade sig stabilt men hade lite svårt att få tryck — något som Åkerberg/Soleymani inte hade problem med — deras aggressivitet gav många poäng. 

— Vi var på tårna direkt. Vi sätter igång direkt sa vi och det gjorde vi. Vi vinner poängen, hade få unforced och satte tryck. Det kändes skitbra, fortsätter Soelymani. 

”Ska fråga Amanda”

Det är ett ungt par, hur imponerad var du över deras spel?
— De var jättebra, jag är jätteimponerad. De är unga men har hållit på med padel länge så vi visste att vi behövde vara påkopplade direkt.

Anna Åkerberg om insatsen: 

— Skitbra, vi satte hård press genom hela matchen. Vi blev inte nervösa, jävligt bra.

I matchen i eftermiddag väntar tuffare motstånd. Emily Stellato (rankad 88) och Carolina Petrelli (rankad 98, båda från Italien). 

— Vi såg när Amanda Girdo och Sandra Hernandez mötte dem i Alicante och vann en tajt match med 7-5, 7-6. De spelade lite avigt, mycket vinklar och mer aggressivt men vi ska kolla med Amanda, säger Anna Åkerberg. 


ARKIV: Barre utanför buren

Den här artikeln handlar om: