WPT Köpenhamn
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Åkerberg/Soleymani utslagna ur WPT-kvalet: "Jäkligt frustrerande”

ANNONS

Ett klasspar, Emily Stellato/Carolina Petrelli, från Italien blev för tuffa för Baharak Soleymani/Anna Åkerberg och deras WPT-resa är slut. 
6-2 6-2 skrevs resultatet till i Köpenhamns WPT-kval och svenskorna kom aldrig riktigt in i matchen.

ODENSE

— Det var en jäkligt frustrerande match, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt.

Emily Stellato/Carolina Petrelli kom till matchen tre minuter innan matchstart och den enda uppvärmning de fick var inbollningen. 

— Underskattning deluxe, skämtade Anna Åkerberg innan matchen.

Men de 88- och 98-rankade italienarna, som är i kanonform och har en WPT-huvudturnering i Bryssel bakom sig, behövde inte mer än så. De klev in och dirigerade matchen direkt.

Utifrån sett så var det inte Åkerberg/Soleymani som missade bort matchen utan Stellato/Carolina Petrelli som vann den. De hittade bra vinklar, kom ofta fram på nät, och tog tag i bollarna.

— De spelar jävligt avigt och annorlunda och vi får inte göra det vi vill, vi får inte matchen dit vi önskar. Vi försökte ändra så att de inte fick så mycket vinklar men vi kom aldrig rätt på det.

Barre: ”Jag ska ju bara ropa”

Resultatet kunde varit lite jämnare men att italienskorna vann var rättvist. Marginalerna var också på Italiens sida denna afton med flera nätrullare och vunna Golden Points. Det nya paret Åkerberg/Soleymani hade också det stundtals tufft med kommunikationen och missade två gyllene lägen i mitten där det slutade med att ingen tog bollen. 

— Jag ska ju bara ropa ”jag!” liksom men det är som sånt händer, säger Soleymani. 

Anna Åkerberg fyller i:

— När det är tuffare motstånd är det lätta att man inte får den perfekta känslan och då blir det de där missarna i mitten. När båda spelar med självförtroende är det så självklart. 


Arkiv: Anna Åkerberg på EFI.

Foto: C More. 

Den här artikeln handlar om: