WPT Köpenhamn
Foto: Padel Padel Odense.
World Padel Tour

Glädjebeskedet: Padel-Television sänder Köpenhamns WPT-kval — 15 svenskar spelar

ANNONS

I sista minuten har det svenska sändningsbolaget Padel-Televsion gjort ett riktigt tungt rättighetsförvärv. 
De kommer att sända från Köpenhamns WPT-kval från och med klockan 10 i morgon.

— Det känns så klart fantastiskt att kunna erbjuda svenska padelälskare den här möjligheten, säger Thomas Pettersson, medgrundare och producent på Padel-Television.

Lördag till måndag spelas kvalet till Köpenhamns WPT i Odense. Hela 15 svenskar gör resan över sundet för att spela Danmarks första WPT-kval. Och nu kommer glädjande nyheter för de svenskar som vill följa svenskarnas matcher. Padel-Television, som bland annat sänder från den svenska touren SPT, kommer att streama också från kvalet.

— Vi är superglada över det här. Tyvärr tillåter inte hallen att vi sänder med samma kvalité som vanligt men vi sänder hellre med sämre kvalité än inte alls, fortsätter Pettersson.

”En superhelg helt enkelt”

Att ett WPT-kval sänds är en ovanlighet som inte hänt sedan Padel-Television själva sände kvalet till Malmös WPT i november (med undantag för ett fåtal streams från WPT själva). Kvalet och Padel-Televisions stream med studio vid centercourten drar i gång från klockan 10 i morgon i hallen Padel Padel i Odense. Det kommer att vara tre streamar i gång samtidigt, varav en med kommentering och scoreoard. Det innebär att de allra flesta svenskars matcher kommer att kunna streamas — ett undantag är en av de fyra första svenskmatcherna i morgon, vilka pågår samtidigt.

— Vi kan inte lova att vi sänder alla svenskars matcher men de allra flesta.

Sändningen från WPT-kvalet är förstås Padel-Televisions höjdpunkt från helgen men den kompletteras också av en annan sändning från Sverige. Under helgen spelas nämligen Challenge Number One. En match mellan fyra stycken rankingettor. Världsettan Gemma Triay, Sverigeettan Anna Åkerberg, den franska ettan Alix Collombon och den italienska ettan Carolina Orsi.

— En superhelg helt enkelt, avslutar Thomas Pettersson. 

Se matcherna här. 


Arkiv: Se WPT-spelaren Teo Zapatas läckra knack. 

Foto:Paldel-Television.

Den här artikeln handlar om: