Amanda Girdo.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Girdo når historiskt hög placering på rankingen efter jättelyft: ”Vill mot 50-strecket”

ANNONS

Det var på måndagen padel-Sverige väntade på. När den nya rankingen på WPT skulle uppdateras. 
Och det är strålande läsning ur svensk synvinkel — Amanda Girdo tar ett jättekliv ner under hundra och en bit till.

87. Där har ni den nya rekordnoteringen för vad en svensk spelare har lyckats vara rankad på världens bästa padeltour — World Padel Tour. 87 är Amanda Girdos nya placering efter hennes enorma succé förra veckan där hon tog sig hela vägen via Pre Previa, förbi Previa, och fram till huvudturneringen där det dessutom blev ytterligare en seger.

”Det känns såklart jättekul att klättra på rankingen det är ju ett av mina mål i år. Det visar att mitt arbete och den tid jag lägger faktiskt ger resultat. Har ju sagt att jag vill mot 50-sträcket men kommer inte lägga för mycket fokus på vilken siffra på rankingen jag har”‚ skriver Amanda Girdo i ett meddelande till PadelDirekt. 

Ingen svensk spelare hade tidigare lyckats med den bedriften, ingen svensk spelare har heller varit rankad så högt som Girdo nu är rankad (Baharak Soleymani har varit rankad 93, Daniel Windahl 90). Hennes åttondelsfinal i Bryssel förra veckan tillsammans med Nela Brito ger henne hela 143 poäng — hennes tidigare rekordnotering för en turneringen var 38 poäng (Previa-final, Cordoba).

”Jättetaggad på Danmark”

Girdos nya 143 poäng gör att hon går från plats nummer 101 till plats 87, totalt har hon 358 poäng. Nästa turnering för Amanda Girdo blir Köpenhamns WPT, där kvalet drar i gång på fredag. 

”Jag är jättetaggad på Danmark. Det är lite färre par än vanligt som anmält sig men är ändå otroligt taggad på att förhoppningvis ha en chans att även denna gång kvala in till huvudturneringen”. 

För de andra svenskarna är det ganska oförändrat på rankingen. Daniel Windahl är kvar som nummer 100, Simon Vasquez är kvar som nummer 123. 

Esther Carnicero/Lucia Martinez stod för en sensationellt stark turnering i Bryssel där de nådde semifinal. Carnicero tar sig från plats 44 till plats 33 och Martinez från 32 till 30. 

Se övriga svenska placeringar och resten av spelarnas ranking här. 


ARKIV: Se Girdos läckra stoppboll från SPT 2. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: