Gemma Triay och Ale Salazar.
Foto: WPT
World Padel Tour

Världsettorna vände underläge — tar ny WPT-titel

ANNONS

I damfinalen på Bryssels WPT möttes för första gången i år världsettorna och världstreorna.
Virginia Riera och Patty Llaguno inledde strålande men Gemma Triay/Ale Salazar vände finalen och vann med 4-6, 6-3, 6-0.

— Att spela över hela världen och här i Belgien är en dröm som går i uppfyllelse. Vi vill tacka alla för den kärlek de gav oss under hela veckan, säger Alejandra Salazar i World Padel Tours sändning.

Virginia Riera och Patty Llaguno klev in i sin första final den här säsongen, efter att senast ha nått final i WPT Lugo Open 2021.

Llaguno och Riera fick en rivstart och tog ledningen med 4-0 och kunde sedan ro hem första set med 6–4.

Triay och Salazar kom ut och spelade mer aggressivt i det andra set och lyckades bryta motståndarnas servar två gånger och tog setet med 6-3. I det sista setet visade nummer ett upp hela sitt register och gav inga chanser till sina rivaler och vann matchen med 4-6 6-3 6-0, en tillställning som var över på två timmar och 17 minuter.

— Patty och Virginia hade en fantastisk turnering. Det var en tuff match. Vi hittade inget sätt att avgöra bollarna i första set och var tvungna att hitta lösningar för att slå dem, säger Alejandra Salazar efter matchen.

För Gemma Triay och Alejandra Salazar var det femte finalen i år, där de ställts mot världstvåorna Ari Sanchez/Paula Josemaria de fyra föregående. Världsstjärnornatog på söndagen sin fjärde titel för året.

Den här artikeln handlar om: