Foto: Viplay.
World Padel Tour

Nya parets stora succé — slår ut Paquito: ”Bevisar människor fel här”

ANNONS

Det nya paret Franco Stupaczuk/Pablo Lima kunde nog inte ha önskat sig en bättre start på deras gemensamma World Padel Tour-äventyr. 
Via den den mest meriterade segern än så länge, mot Paquito Navarro/Martin Di Nenno, 6-4, 7-5, är de nu framme i semifinal.

— Med Franco Stupaczuk är vi ett väldigt slagkraftigt par. Jag är väldigt glad, många personer har tvivlat på mig men jag bevisar en del människor fel här, säger Pablo Lima i WPT:s sändning.

Det syntes redan från start att det nybildade paret Franco Stupaczuk och Pablo Lima ville mer i matchen och var det hetare paret. De var först att bryta motståndarnas serve och även om de tappade serven direkt efteråt så lyckades de återigen göra det fram till 5-4.  

— Känslan var att Paquito Navarro redan från början säckade ihop och visade vilken typ av match det här skulle bli, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson i sändning.  

Lima ställs mot ex-partnern 

När breaket kom i andra set, fram till 6-5, var det ”Stupa” som ordnade det. Argentinaren stod för flera avgörande slag samt ett uppoffrande försvarsspel och efter breaket hade de inga som helst problem att hålla sin serve fram till 7-5, strax innan matchuret slagit två timmar.

— Vi tränar hårt varje dag för att kunna visa upp det vi gör här i dag och nu slår vi Paquito/Martin Di Nenno som varit i fantastisk form. Vi kommer att jobba för varje meter och göra allt för att få utnyttja Pablos bästa egenskaper, vilka är defensiven och kontringarna. 

I semifinalen i morgon ställs Lima/Stupa mot Fernando Bela/Arturo Coello. Lima/Bela har ett långt partnerskap bakom sig där de tillsammans var världsettor i flera år. Veteranernas samarbete tog slut 2019.


Video: Se Paquito Navarros otroliga räddning. 

Den här artikeln handlar om: