Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Galan/Lebron illa ute — reste sig på nio: "Tvungna att gräva djupt"

ANNONS

Efter tre raka finaler och en titel senast i Alicante för världsettorna var de illa ute redan i åttondelsfinalen på WPT i Bryssel. 
Gonzalo Rubio och Jorge Ruiz tog andra set och fick luft under vingarna när de skapade sig ett grepp om tredje, men Redbull-bröderna Juan Lebron och Ale Galan blev till slut för stora 6-3, 4-6, 6-3. 

Efter ett välspelat och komfortabelt första set från världsettorna så släppte de på gasen och Rubio/Ruiz bjöds in i matchen.De tog tillvara på möjligheterna när Juan Lebron och Ale Galan bjöd på flertalet misstag. Det blev till slut blev så många missar att de var riktigt illa ute tredje set, inte bara en eller två utan tre gånger. 

Gonzalo Rubio och Jorge Ruiz hade 2-0 i tredje, 2-1, goldenpoint (break-möjlighet) och 3-2 i egen serve, men inget räckte. 

Det var som att de skrek sig själv in i matchen. Från att helt varit under isen med det ena individuella misstaget efter det andra så tändes lågan i ögonen på Lebron och matchen fick en nytändning för världsettorna när de lyckades bryta tillbaka till serve 3-3 — därefter tog de tre raka game och avslutade i stil.  

— Vi var tvungna att gräva djupt i denna matchen, Rubio och Ruiz spelade mycket bra och gjorde det svårt för oss, säger Ale Galan till World Padel Tour efter matchen 

Juan Lebron fyller i: 

— Vi är i bra form och varit det över en längre period trots vad vissa resultat har visat, vi är nöjda med vårt spel, Rubio och Ruiz gjorde det svårt för oss idag men vi är här i morgon, säger Juan Lebron. 


TV: Rubios läckra boll ut ur buren 

Den här artikeln handlar om: